avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... inscriere masa credala fost salariat
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

inscriere masa credala fost salariat

Daca firma a intrat in insolventa (exista hot de deschidere, nu s-a facut inca nicio opozitie, si se va face reorg judic, dar s-au fixat deja termenele), cum trebuie sa procedeze un fost salariat pt a-si recupera salariile restante?
Cel mai recent răspuns: brendissima , utilizator 09:41, 13 Mai 2010
Nu trebuie sa credeti nimik, sigur nu s-au redactat.
Faceti o cerere si o depuneti la registratura prin care solicitati sa se redacteze sentinta avand in vedere ca este depasit termenul prvazut de c pr civila
alta problema......care ar fi explicatia pentru care debitorul ar inscrie pe tabelul preliminar (inca nu a ajuns in instanta, ci doar la adm judic) creante ale salariatilor mai mari decat ar avea ei de incasat in realitate+ amintesc faptul ca statele de plata nu au fost niciodata semnate, dar salariatuii si-au luat banii, la negru, ramanand o parte restanta.....sper sa ma fi inteles....si inca ceva....s-ar fi zvonit ca acel debitor se lauda ca face asta ca sa aiba de unde sa scada apoi aceste creante, avand in vedere ca tot el va distribui personal acele sume...e posibil asa ceva? ce posibile explicatii ar putea exista? la prima intrebare, ma gandeam ca raspunsul ar fi achizitionarea unui credit, pt ca vrea sa se reorganizeze..dar cine i-l mai da? cand el are toate conturile blocate si sit e critica?! apoi, a pus pe cativa salariati si fosti salariati sa semneze nu stiu ce declaratii doar intre ei, fara notar sau macar jurist, adica, prin care sal recunosc ca mai au o anumita suma de recuperat (suma impusa de patronul debitor).....astept feedback.....
Deci platile nu le face admin social din banca decat daca adm judiciar semneaza statele de salarii si semneaza si dispozitia de ridicare a sumei din cont. Platile se pot dispune sa se efectueze si in conturile salariatilor daca asa se afce solicitarea.
Credit in reorganizare putin probabil, dar cum traim in RO se poate orice.
Faptul ca unii au semnat nu stiu ce fel de declaratii le e defavorabil daca suma e mai mica decat au de incasat in realitate sau invers e mai bine.

Oricum faptul ca nu s-au semnat statele de salarii e in favoarea salariatilor, nu se poate face proba platii ca acestea s-au achitat vreodata.
asa ma gandeam si eu....o sa specific sa mi se faca plata in contul bancar personal...sper sa nu mai fie cazul pt smecherii din partea debitorului..pe mine ma avantajeaza, ca sunt inscrisa, ca fost salariat, c mai mult decat as avea de luat sinu i-am semnat nimic inainte....cel putin asa stiu, inca nu am vazut tabelul preliminar afisat..apropos, daca term pt verificare creante si afisare tab prelim e pe 25 mai, candil pot vedea eu la usa instantei?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insolventa urmata de faliment brendissima brendissima Daca a fost aprobat rap adm judic prin care s-a propus trecerea debit la falim, creditorul X caruia i-a fost admisa creanta in tabelul creantelor de la ... (vezi toată discuția)
Masa credala Alina_Lucia Alina_Lucia Buna ziua, Societatea la care lucram este in prezent in procedura simplifiicata a falimentului, fiind preluata de un administrator delegat. Eu, cat si alti ... (vezi toată discuția)
Angajat netrecut la masa credala in cazul insolventei unei firme anybodi anybodi Buna ziua, un cunoscut de al meu se confrunta cu o problema mai ciudata. Firma unde era angajat pana la sfarsitul lunii iunie (cand si-a dat demisia) platea ... (vezi toată discuția)