avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1384 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general reglare fisa
Discuție deschisă în Contabilitate în general

reglare fisa

buna seara ,

cum ar trebui sa fac sa reglez fisa de la administratie . adica ma intereseaza care sunt inregistrarile contabile care trebuie sa le fac ?( am preluat o balanta de la fosta contab care nu prea mai stie de cum s-a ajuns la acele solduri ale dansei ).Eu am bifat fisa si la adm ,e ok inregistrat decl, plata, rectif ,etc , deci banuiesc ca trebuie sa aduc soldurile mele la sumele de la administratie.
Cel mai recent răspuns: rdoro , utilizator 23:41, 29 Aprilie 2010
Am avut de curand si eu o situatie asemanatoare. Soldurile din balanta nu bateau cu cele din fisa. Eu am luat fisa si am confruntat cu ce s-a declarat si ce s-a platit. Nu am avut nici eu fise de cont, si prin verificare am constatat ca se declara la finante o valoare, iar in contabilitate se inregistra alta valoare, sau nu se inregistra deloc. Nu m-am zbatut prea mult, am facut inregistrari contabile, am adus soldurile firmei la zi si din partea mea asta conteaza.
Nu mi se pare corect sa te pui sa descalcesti aberatiile altor contabili care nu au chef sau nu au habar cum sa isi faca treaba. In plus ei au fost platiti pentru ceea ce au facut, dar pe noi cei care avem de tras de pe urma greselilor lor nu ne plateste nimeni in plus.
Parerea mea e sa lasam controlul daca vine sa se distreze cu descalcirea contabilitatii, daca o vor ca la carte.
=D> in sfarsit cineva care intelege .si cum le-ati reglat prin 658 ?
Nu. Am mai vorbit cu unii contabili, si multi nu tin cont de treaba cu afectarea rezultatelor exercitiilor financiare precedente. Se poate inregistra ca si cheltuiala pe perioada curenta, se inregistreaza pe conturile de cheltuieli cu impozitul pe profit, pe venit, asigurari sociale. Eu am avut sold si pe 421, si deci m-am descarcat si de pe acest cont cu contributii. Am facut inregistrari normale cu plus sau cu minus dupa caz. Important e (daca s-a declarat in fiecare luna suma corecta la finante in fiecare luna) sa ajungi la soldul din fisa.
Este mult mai simplu si dupa parerea mea e ok.
Iar daca vine in control si te intreaba de ce ai facut asa, nu au ce sa iti faca. In cel mai rau caz ai de facut rectificative.
Ultima modificare: Duminică, 25 Aprilie 2010
felisana, utilizator
De obicei , atunci cand te duci la un punctaj la adm finaciara, te duci cu balantele...op-urile...pentru a face dovada platii. Daca nu se potrivesc sumele declarate la adm financiara cu rulajele din balanta, se regleaza fisa cu declaratii rectificative, sau cu bunavointa inspectoarei de acolo...dar in niciun caz nu se regleaza balanta, dupa fisa administratiei. Notele contabile reflecta acte... Cum sa faci rectificare prin 658...Din partea mea , e bine sa faceti cum doriti, dar mai bine sa faceti cum e corect...Intrebati un inspector...sa vedeti ca va recomanda declaratii rectificative, asta insemnand ca administratia financiara va avea situatiile dumneavoastra, adica declarati ce aveti...nu invers... Succes!
Succes
Nu am zis in nici un caz sa regleze balanta dupa fisa indiferent de sumele ce apar, am scris clar in paranteza si citez " Important e (daca s-a declarat in fiecare luna suma corecta la finante ) sa ajungi la soldul din fisa."

Alte discuții în legătură

Cum demonstrez debitul real? Valeriu Greceanu Valeriu Greceanu Am o problema cu o firma. Aceasta a intrat in faliment pe procedura simplificata. In balanta societatii apare ca debit la CAS o anumita suma. Cei de la finante ... (vezi toată discuția)
Contabilitate societate denisa2011 denisa2011 buna ziua am luat contabilitatea unei sc care inainte a fost la o doamna \"contabila\" care nu a facut nimic corect defapt habar nu avea de contabilitate dar ... (vezi toată discuția)
Reglare conturi denisa2011 denisa2011 buna ziua, daca stiu soldul la 371 pot face note contabile de reglare pt 378 si 4428, imi strica ceva in balanta, se modifica ceva ce nu ar trebui? va ... (vezi toată discuția)