avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Reglementare admitere liceu gemeni
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Reglementare admitere liceu gemeni

As dori sa stiu care este baza legala ca atunci cand avem de-a face cu doi gemeni care dau admitere intr-o institutie de invatamant si doar unul dintre ei ia nota de admis si celalat va intra la acea institutie chiar daca nu a luat examenul in virtutea faptului ca este geaman iar locurile vor fi suplimentate.
Cel mai recent răspuns: mihaelastef36 , utilizator 12:44, 6 Ianuarie 2016
Anexă din 31/08/2009
Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 752bis din 04/11/2009
Intrare in vigoare: 04/11/2009
cuprinzând anexele I-IV la Ordinul Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Inovării nr. 4.848/2009 privind aprobarea Metodologiei de organizare şi desfăşurare a admiterii în învăţământul liceal de stat pentru anul şcolar 2010-2011, precum şi a Calendarului admiterii în învăţământul liceal de stat pentru anul şcolar 2010-2011

Art. 54. - (1) În perioada 21-23 iulie 2010, comisia de admitere judeţeană/a municipiului Bucureşti rezolvă situaţiile speciale apărute după repartizarea computerizată: situaţii medicale speciale, schimburi de elevi, redistribuirea candidaţilor gemeni, distribuire sau redistribuire pe locuri rămase libere, pentru apropiere de domiciliu, corectarea unor erori de transcriere greşită în baza de date computerizată a opţiunilor exprimate de elevi etc.

E tot ce am gasit in dimineata asta (n-am ragaz sa sap mai adanc).
klaus86 a scris:

gi-jane a scris:

in cazul in care unul din frati e declarat admis, celalalt respins, nu suplimenteaza nimeni locurile pt a intra si fratele respins, doar ca are frate ce va invata acolo

[ link extern ]

Intrati aici sa vedeti

O alta situatie speciala a fost cea in care unul din gemeni nu a luat Testele nationale, dar a fost repartizat la Scoala de Arte si Meserii din cadrul liceului unde a fost admis fratele lui.

Pe langa aceste cazuri, s-au inregistrat situatii in care cativa copii au cerut sa invete intr-o alta scoala decat cea in care au fost admisi, pentru a fi astfel mai aproape de casa.

Toate aceste solicitari vor fi solutionate zilele acestea de catre Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, respectandu-se numarul optim de elevi la clasa si in functie de media ultimului admis.

aici m-ati trimis, iar din textul asta nu reiese ca daca un frate e declarat admis cu medie mare la un liceu, fratele acestuia va ocupa locul altui elev poate mai bun, pt a fi cu frate lui in acelasi liceu, scoala. in schimb , daca unul din frati e declarat admis la scoala x cu media 9, iar celalalt respins cu media 8, se pot muta la alta scoala unde media de admitere este 8, pt a fi impreuna
gi-jane a scris:

klaus86 a scris:

gi-jane a scris:

in cazul in care unul din frati e declarat admis, celalalt respins, nu suplimenteaza nimeni locurile pt a intra si fratele respins, doar ca are frate ce va invata acolo

[ link extern ]

Intrati aici sa vedeti

O alta situatie speciala a fost cea in care unul din gemeni nu a luat Testele nationale, dar a fost repartizat la Scoala de Arte si Meserii din cadrul liceului unde a fost admis fratele lui.

Pe langa aceste cazuri, s-au inregistrat situatii in care cativa copii au cerut sa invete intr-o alta scoala decat cea in care au fost admisi, pentru a fi astfel mai aproape de casa.

Toate aceste solicitari vor fi solutionate zilele acestea de catre Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, respectandu-se numarul optim de elevi la clasa si in functie de media ultimului admis.

aici m-ati trimis, iar din textul asta nu reiese ca daca un frate e declarat admis cu medie mare la un liceu, fratele acestuia va ocupa locul altui elev poate mai bun, pt a fi cu frate lui in acelasi liceu, scoala. in schimb , daca unul din frati e declarat admis la scoala x cu media 9, iar celalalt respins cu media 8, se pot muta la alta scoala unde media de admitere este 8, pt a fi impreuna

De ce luati doar ce va convine???
Tot acolo scrie si ,,Conform legii, in cazul in care gemenii vor sa invete in acelasi loc, vor fi repartizati impreuna, chiar daca se depaseste astfel numarul de locuri alocat initial unei clase".

Ma intereseaza care este baza legala pentru ca acolo scrie vag ,,Cf. legii"
"ARTICOLUL 139
Gemenii se pot transfera in clasa celui cu media mai mare, sau invers, la cererea acestora."

Acest articol face parte din sectiunea a 7-a, Transferul elevilor din "Regulamentul de organizare si functionare a unitatilor de invatamant preuniversitar"

Nu se intelege insa daca acest transfer se va face prin suplimentarea unui loc in clasa respectiva sau prin inlaturarea unui elev admis de drept in clasa respectiva.

Parerea mea personala:
Mi se pare ca aceasta prevedere este o nedreptate fata de cei care isi castiga un loc prin munca lor si nu prin faptul ca au un frate care invata mai bine.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Florentina Mihaela a scris:

"ARTICOLUL 139
Gemenii se pot transfera in clasa celui cu media mai mare, sau invers, la cererea acestora."

Acest articol face parte din sectiunea a 7-a, Transferul elevilor din "Regulamentul de organizare si functionare a unitatilor de invatamant preuniversitar"

Nu se intelege insa daca acest transfer se va face prin suplimentarea unui loc in clasa respectiva sau prin inlaturarea unui elev admis de drept in clasa respectiva.

Parerea mea personala:
Mi se pare ca aceasta prevedere este o nedreptate fata de cei care isi castiga un loc prin munca lor si nu prin faptul ca au un frate care invata mai bine.

Multumesc foarte mult. Asta este ceea ce cautam

Alte discuții în legătură

repartizare situatii speciale dupa repartizarea computerizata 2015 mihaelastef36 mihaelastef36 Buna ziua, In calitate de parinte al unui elev care urma a fi repartizat pe locurile disponibile in sesiunea situatiilor speciale, va rog sa imi comunicati ... (vezi toată discuția)
Repartizare clasa ix ioana-simona ioana-simona Buna ziua.In legatura cu transferul\\"ilegal\\"de elevi de la oradea va rog sa ma ajutati cu un sfat sau o sugestie cui sa ma adresez.Copilul meu cu media 7.54 ... (vezi toată discuția)
Lnvatamant liceal cameliarap cameliarap absolvent de clasa aVIII-a,a optat pentru repartizarea pe calculator la profilul matematica-informatica la doua licee.A fost admis la primul liceu dar ... (vezi toată discuția)