avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 345 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Am licitat pentru un telefon original si am primit o ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Am licitat pentru un telefon original si am primit o replica - ce se poate face?

spuneti_mi va rog eu am licitat pt un telefon original si mi a trimis o replica?pot sa ii dau pe mane politie sau sa il dau in judecata ,pot sa ii fac ceva ca sa imi recuperez banii????????????????????????????????
Cel mai recent răspuns: Bogdan Tulai , utilizator 11:23, 21 Aprilie 2010
Daca nu aveti un martor sau orice alt mijloc de proba prin care sa dovediti ca in coletul pe care l-ati primit se afla acea replica, mi-e foarte greu sa cred ca se va putea dovedi ceva.
Pentru ce martor :stunned:
Are replica si confirmarea de primire.
Situatie
1. Fac comanda pentru un produs X.
2. Imi este livrat produsul X.
3. Platesc produsul X.
4. Cumpar un telefon de 10 lei si spun ca acesta mi-a fost pus in colet si il acuz pe vanzator ca nu mi-a trimis produsul comandat.
5. Cum dovedesc ca in colet nu a fost un anumit produs?

Nu afirm ca asa s-a intamplat in speta de fata, dar este foarte probabil ca cine va face ancheta sau in faza de judecata (daca se ajunge acolo) sa puna in discutie aceasta intrebare.
Corect. Dar ce se intampla daca faptele prezentate de partea vatamata sunt adevarate ? Se prezuma din start ca partea vatamata nu doreste sa castige anumite pretentii prin declaratii mincinoase.
Organele de politie vor lua si aceasta varianta in considerare, dar vor da in primul rand curs plangerii penale ale partii vatamate. Faptuitorul/inculpatul trebuie sa dovedeasca la randul lui ca partea vatamata minte.
Din pacate nu conteaza ce stii, ci ceea ce poti sa dovedesti.
Nu faptuitorul/inculpatul trebuie sa dovedeasca ca partea vatamata minte, este sarcina organelor de cercetare sa dovedeasca acest lucru si in lipsa unor probe concludente nu au ce sa faca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fals in declaratii la politist aidu aidu Am citit declaratia data de faptuitor (persoana impotriva careia am formulat plangere penala pt inselaciune) organelor de cercetare. In acea declaratie a ... (vezi toată discuția)
Ma numesc flaviu. pe data 1 decembrie 2020 am contactat un vânzător ... Flaviu12 Flaviu12 Ma numesc Flaviu. Pe data 1 decembrie 2020 am contactat un vânzător pe website-ul de anunțuri olx.ro pentru achiziționarea unui produs,respectiv telefon ... (vezi toată discuția)
Inselaciune cu privire la calitatea marfurilor noul cod penal BiancaTudose BiancaTudose Nu gasesc infractiunea de inselaciune cu privire la calitatea marfurilor in noul cod penal. In vechiul cod penal era la art. 297 . Ma poate ajuta cineva? (vezi toată discuția)