avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Acord vecini constructie balcon parte
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Acord vecini constructie balcon parte

Buna seara, un proprietar de la parter doreste sa-si construiasca un balcon. a luat toate toate aprobarile de la primarie, inspectoratul in constructii etc. nu stiua daca prima era acordul vecinilor de pe verticala si orizontala, dar acum ne-a aratat toate aprobarile luate. este obligatoriu ca pentru a putea construi acel balcon sa aiba acordul tuturor veinilor de pe verticala si orizontala sau numai jumatate +1?. este un bloc de 4 nivele cu 2 apartamente pe etaj. in aceasta perioada isi amenajeaza apartamentul si face mult zgomot cam toata ziua, vecinul de deasupra lui are un copil de 3 luni si nu -si poate odihni copilul si spune ca nu-i va da acordul , de aceea va intreb daca trebuie sa aiba acordul tuturor, multumesc.
Cel mai recent răspuns: yknot , utilizator 21:53, 11 August 2010
MULTUMESC.=D>
daca cei de la primarie iau dat aprobarea de constructie, cat si cei de la inspectoratul in constructii...inseamna ca are actele in regula, ca aceia elibereaza certificatul de constructie in baza unor acte premergatoarea (probabil si din partea asociatiei si a proprietarilor direct afectati de noua constructie).
ca vecinului nui convine ca cel de la parter isi mareste apartamentul prin noua constructie si e invidios ca nu poate si el acest lucru...se inseala, putea sa vb cu vecinu de la parter si isi uneau fortele si faceau extindere amandoi, parteru si etajul baconului...si asa isi marea si et.1 apartamentul..."dar mai bine moare capra vecinului daca a lui a murit deja"...asa e mentalitatea la noi romanii(unii din noi, daca nu la majoritatea)...si invoca motivul:copilu nu poate dormi din cauza zgomotului...insa cum zicea mai sus un alt user, ce va face vecinu de la parter cand cel de la et.1isi va renova si el apartamentul? caci e inevitabil, se face zgomot in acest proces de modernizare - toti vom trece prin asta, mai devreme sau mai tarziu.
Vad ca nimeni nu se gandeste la faptul ca proprietarul apartamentului de la parter construieste pe o zona in care proprietatea este indivizibila(suprafata alaturata cladirii) si prin urmare este necesar acordul tuturor proprietarilor.
Da, este la fel ca si montarea de aer conditionat sau antene TV pe zidul blocului. Tot spatiu comun se foloseste. Ati pomenit pe cineva care si-a montat aer contitionat sa faca adunare generala si sa ceara voie tuturor proprietarilor din bloc sa si-l instaleze?

O data ce a obtinut autorizatie de constructie despre ce sa mai vorbim? Pe cine deranjeaza ca acest om isi construieste ceea ce altii au de la bun inceput? Daca isi construia o camara in holul blocului se putea pune problema asa, dar in exteriorul cladirii?!?......
Cand este vorba de proprietate, dupa mine lucrurile sunt ceva mai delicate. Din moment ce foloseste acel spatiu de langa zidul blocului, proprietate a tuturor, ar trebui sa obina acordul explicit al fiecaruia dintre ei. Chiar si in cazul transformarii destinatiei unui apartament(in sediu de firma), ar trebui acordul tuturor celor afectati, nu numai a celor invecinati, pentru ca afectat poate fi si cel de la ultimul etaj, care foloseste scara blocului impreuna cu clientii firmei de la parter. O cladire de locuinte a fost conceputa pentru locuit si nu e corect ca cineva sa schimbe asta doar pentru un avantaj propriu si in dauna altora.

Alte discuții în legătură

Balcon parter SimonaI SimonaI Buna ziua, Va solicit sfatul juridic pentru urmatoarea situatie: la parterul unui bloc cu 4 etaj, proprietarul doreste sa isi construiasca un balcon ... (vezi toată discuția)
Ma poate obliga sa semnez ca sa-si faca balcon la parter, sub apartamentul meu? gurita1809 gurita1809 Buna ziua, Locuiesc intr-un bloc cu 4 etaje, proprietate personala, la etajul 1. Vecinul de la etajul 2, de deasupra apartamentului meu, a cumparat in urma cu ... (vezi toată discuția)
Extindere balcon madalina_petrut madalina_petrut Buna seara! As avea o intrebare in legatura cu posibilitatea (din punct de vedere legal) extinderii unui balcon de apartament situat la etajul 1. ... (vezi toată discuția)