avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 363 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... recurs!!!!!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

recurs!!!!!

:(( Buna ziua!
Acum 2 ani si ceva am incheiat un antecontract cu v-c , un imobil comus din casa si teren , terenul era in folosinta. In antecontract s-a specificat faptul ca vanzatorii urmau sa obtina titlul de proprietate de la primarie, aveau si construita o camera fara autorizatie si nici nu aveau cadastrul si intabularea. Am cazut de acord asaupra pretului si i-am platit succesiv arvuna, in jur de 30%.
In antecontract notarul a specificat faptul ca ei se obliga sa obtina titlul de proprietate si ca daca ei se razgandesc asupra vanzarii avem dreptul sa cerem in instanta o hatarare care sa tina drept de c-v-c.
trecand timpul ei nu au reusit sa faca la timp toate aceste lucruri, ba mai m ult au cerut un pret mai mare pe motiv ca euro a scazut, pretul fiind stabilit in acte in euro. Am tot am amanat termenele de perfectare a actelor. asa ca pe o anumita data i-am notificat si i-am chemat la notar, le-am propus sa facem actul final si ei au cetut bani in plus si sa mai stea in casa. nu ne-am inteles si am ajuns la judecata, nu inainte de a depune diferenta de bani la CEC in contul destinat lor.
la tribunal ni s-a respin cererea ca fiind nefondata, iar la apel ni s-a admis cererea. tin sa precizez ca la apel ei au venit cu intampinarea : vor sa vanda respectand antecontractul, dar fara sa plateasca cheltuieli de judecata.
AU FACUT RECURS!!!!!!!
ce sanse au la recurs? in conditiile in care ei au sustinut ca vor sa vanda?
Cat timp mai dureaza si recursul la Curtea de aple BUc?
multumesc!!
Ultima modificare: Luni, 5 Martie 2007
casa, utilizator
Cel mai recent răspuns: casa , utilizator 22:06, 2 Noiembrie 2007
buna seara!
am revenit cu problema mea!
Surpriza nu a venit nici acum citatia de la Curtea de Apel Bucuresti, dar avocatul a facut ceva: a investit ( cred ca asa se numeste) ( la sfarsitul hotatararii de la tribunal scrie ca decizia este DEFINITIVA, cu recurs si da mana libera organelor competente sa puna in aplicare hotararea)
Avocatul a vorbit cu un executor judecatoresc pentru recupararea casei cat si a cheltuielilor.
A procedat corect?
Care e procedura de evacuare? SE poate ea aplica, daca sentinta nu este si irevocabila?
multumesc! :)
Hotararea data in apel este defintiva si executorie. astfel avocatul dumneavoastra a procedat corect adresandu-se unui executor pentru executare. Recursul nu suspenda executarea asa ca executati pentru casa si cheltuieli.
Oricum ar fi bine daca v-ati duce pe la Curte sa aflati motivele de recurs inainte de primul termen de judecata, eventual chiar sa si depuneti intampinare cu mai mult de 5 zile, astfel incat la primul termen sa nu se mai amane, afara de cererea pt aparator.Asa terminati mai repede.
multumesc pentru raspuns!
Am aflat ca la adresa imobilul respectiv au buletin 6 persoane. si ca cei cu care ma judec au plecat de acolo. E posibil sa fi vandut chiar daca exista pe rol un proces al carui litigiu era imobilul? Am eu de pierdut daca exista un contract de vanzare cumparare?
acum o sa-i citez la procesul de evacuare pe toti 6 care au domiciliul acolo. pot cere toti lipsa de aparare?
Am aflat motivele ( motivul ) recursului: " ea nu mai e proprietar al acelui imobil" TAre motivare, nu?
La primul termen a cerut lipsa de aparare. Imi vine sa o strang de gat.
ce sanse sunt sa se termine in favoarea mea.
putea sa vanda dupa hotararea de la tribunal?
multumesc!
Cand l-a vandut exact imobilul? Si cine ar cumpara un imobil care are sarcini inscrise in cartea funciara?
Notarul,cand ati facut antecontractul de vanzare-cumparare nu v-a inscris in cartea funciara ca promitenti cumparatori??????
Solicitati un Extras de carte funciara pentru imobil si vedeti ce sarcini sunt inscrise.

Alte discuții în legătură

Drum servitute Cristian81 Cristian81 In anul 1965 parintii mei s-au judecat cu vecinul lor in scopul de ai lasa drum de servitute catre drumul public. Parintii mei au castigat ... (vezi toată discuția)
Doresc sa cumpar un apartament in bucuresti de la un dezvoltator. ... denisvoicu denisvoicu Doresc sa cumpar un apartament in Bucuresti de la un dezvoltator. Asociatia Salvati Bucurestiu a intentat proces nu stiu sigur daca primariei si/sau ... (vezi toată discuția)
Lege sau coruptie Brandushica Brandushica Domnilor avocati si stimati uitilizatori al acestui site , ma confrunt cu urmatoarea problema , in urma unui proces care avea ca obiect nulitatea absoluta a 3 ... (vezi toată discuția)