Mama unei cunostinte a fost calcata de o masina pe trecerea de pietoni ,la 3 ore de la accident a survenit decesul.
Vinovatul are polita RCA . Aceasta polita acopera si daunele morale produse?
Am discutat cu un avocat care mi-a spus ca legea nu prevede ca firma de asigurari sa plateasca daune morale familiei, si ca se poate ca in instanta sa castigi doar daune materiale.
Intrebarea mea este conform carei legi poti sa ceri daune morale firmei de asigurare?
Va multumesc.
de norma de care vb stiam.
persoana a murit pe loc, accidentul a fost violent.
insa nu exista norme, legi ceva care sa reglementeze cumva veniturile nerealizate de persoana in cauza.....vb de un tanar de 17 ani.....avea o viata inainte.....nu se calculeaza salariul mediu pe economie pt un tot de ani???
in legislatia internationala stiu ca se procedeaza asa....
noi nu avem nimic in acest sens?
multumesc anticipat
Acum haideti sa o luam pe logica si bun-simt, caci ati vazut pe aici cam care sunt prevederile legale in materie de despagubiri...
Ziceti ca victima avea 17 ani. Sa presupunem ca nu s-ar fi intamplat nenorocirea si baiatul ar fi ajuns sa termine scoli, sa se angajeze sau sa-si faca o afacere proprie. Cine poate estima cat ar fi ajuns sa castige lunar - ajutorul de somaj/salariul minim pe economie sau venitul lui Bill Gates? Doar bunul Dumnezeu...
Apoi se mai pune problema cine ar fi trebuit sa beneficieze de suma asta - sa-i zicem venituri nerealizate? Parintii, copiii nenascuti inca, sotia pe care nu o avea, foarte probabil la asa varsta frageda?
Dupa cum vedeti, e o ecuatie cu prea multe necunoscute si variabile ca sa intre sub incidenta reglementarilor legale.
intradevar, nu se stie ce putea ajunge bietul copil....insa in mod cert ar fi luat un salariu minim, un somaj, un ajutor social care il ajuta sa traiasca sau eventual ajuta intreaga familie.....am sa caut in legislatia europeana si eventual am sa revin cu precizari....stiu din surse foarte sigure ca aceste sume se dau in europa...
numai in romania avem o legatura intre teorie si practica ca intre baba si mitraliera....degeaba exista limite de despagubiri enorme daca legea nu te lasa sa ceri....sau daca ceri....nici judecatorii nu stiu daca sa iti dea sau nu.....
Sa nu transformam normele de despagubire, intr-o plasa , unde paianjanul, asteapta sa cada un eveniment nefericit, pe care sa-l devoreze cat mai profitabil.
Valoarea despagubirii nu poate depasi marimea reala a daunei(demonstrabila cu certitudine).Pentru eventuale daune psihologice/emotionale/impact, sunt prevazute daunele morale, care si acestea trebuie demonstrate/justificate/motivate atunci cand se pretind.
cum spuneti dumneavoastra....insa in domeniul asigurarilor....paianjanul este tocmai compania de asigurari......a devorat si va devora mereu....
cel care are si norocul "evenimentului nefericit" este tot omul de rand care ramane si cu prejudiciul si cu plasa goala....
Accident auto
super1
de curand am avut un accident auto grav (cu vatamare corporala grava).care sunt primi pasi care trebuiesc urmate(precizez ca dupa primele cercetari a-si fi ... (vezi toată discuția)