avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Accident auto soldat cu deces
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Accident auto soldat cu deces

Mama unei cunostinte a fost calcata de o masina pe trecerea de pietoni ,la 3 ore de la accident a survenit decesul.
Vinovatul are polita RCA . Aceasta polita acopera si daunele morale produse?
Am discutat cu un avocat care mi-a spus ca legea nu prevede ca firma de asigurari sa plateasca daune morale familiei, si ca se poate ca in instanta sa castigi doar daune materiale.
Intrebarea mea este conform carei legi poti sa ceri daune morale firmei de asigurare?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters155821 , utilizator 22:44, 2 Iulie 2010
paienjeni_k a scris:
....degeaba exista limite de despagubiri enorme daca legea nu te lasa sa ceri....
Limitele prevazute in norme, tind sa ajunga nelimitate (ca in celelalte tari membre UE) insa deocamdata sunt plafonate la actualele valori, nu pentru a fi cerute de un pagubit oarecare ci pentru a acoperi accidente complexe, cu distrugeri importante.De exemplu: un autocar cu 58 pasageri, intrat in coliziune cu un autotren si ambele lovesc pe contra-sens, un Mercedes si un Audi,autoturismele se prabusesc peste parapet in rapa de 50 m adancime, rezultand pe langa distrugerea totala a autoturismelor si 68 victime decedate (doua sunt pasagerii unei Dacii) Vinovatul? Soferul Daciei care a "taiat" curba in fata autocarului.
Daca mai punem si faptul ca in cadere a fost daramat si un stalp de inalta tensiune aflat in vale, toate daunele se inscriu in limitele de despagubire din norme?
Cam cat a costat polita RCA a vinovatului??:O Dar daca nu avea o asigurare RCA, cine ii mai punea ceva in plasa?
Ultima modificare: Joi, 10 Iunie 2010
nucu$, utilizator
eu nu zic in nici un caz sa se ceara limita maxima pentru un accident banal, din care nu ai ramas nici macar cu o mana rupta.....nicidecum..
insa nici nu putem sa acceptam o despagubire de 4 mii de euro pentru un deces...
pentru un copil care a murit la 17 ani....sunt niste parinti care numai ei stiu prin ce au trecut..sa il creasca, sa il tina in scoli....sa il trimita la facultate.................ca sa nu vorbim de suferinta bietilor parinti.....
Exact pentru aceste motive sunt daunele morale, care se sustin ca marime in fata instantei, cam in modul in care le-ati insiruit.E bine sa existe un sprijin calificat in acest demers.Incercati sa inversati termenul "a accepta" cu " a solicita".Nu va asteptati sa va ofere nimeni nimic, indiferent daca apelati sau nu, la o negociere cu asiguratorul.In instanta se solicita motivat pretentiile la daune morale.
Daunele morale, impreuna cu daunele materiale ocazionate de inmormantare, pot fi obtinute direct de la asigurator. Nu este necesara o hotarare judecatoreasca in acest sens.
Conditia este ca dosarul sa fie corect intocmit si bine sustinut in fata asiguratorului.
Insurance Claims Advisers a scris:

Daunele morale, impreuna cu daunele materiale ocazionate de inmormantare, pot fi obtinute direct de la asigurator. Nu este necesara o hotarare judecatoreasca in acest sens.
Conditia este ca dosarul sa fie corect intocmit si bine sustinut in fata asiguratorului.

As face doua mici corecturi: "ar putea fi obtinute direct de la asigurator"
si
"A doua conditie este ca asiguratorul si mai ales angajatul acestuia, sa nu obisnuiasca sa plateasca daunele morale, decat numai in urma unui proces, in care are posibilitatea sa se opuna cu abnegatie la orice suma solicitata de victima, in speranta micsorarii ei ...catre zero"

Alte discuții în legătură

Accident auto super1 super1 de curand am avut un accident auto grav (cu vatamare corporala grava).care sunt primi pasi care trebuiesc urmate(precizez ca dupa primele cercetari a-si fi ... (vezi toată discuția)
Accident rutier soldat cu deces vostinarcornel vostinarcornel buna seara.Ma numesc Cornel ,sunt din Arad.As avea nevoie de ajutorul dvs. in legatura cu un accident soldat cu deces.,v-am contactat din partea familiei ... (vezi toată discuția)
Accident cu un motociclist care vrea despăgubiri de la mine, chiar dacă am rca. pot fi obligat să le plătesc eu? ContSters469386 ContSters469386 buna seara am si eu o problema am facut un accident cu un motociclist .politia a zis ca eu sunt vinovat si mi-a facut dosar penal. conducatorul motorului are ... (vezi toată discuția)