Buna ziua. Probabil ca acest subiect s-a mai discutat in cadrul acestui forum, dar o cautare rapida nu a gasit nici un rezultat. Pe scurt iata care este problema mea: anul trecut am vandut o masina unei persoane, cu domiciliul in acelasi oras, printr-un act de vanzare-cumparare intocmit la o firma de intermedieri auto.
Cu aceasta ocazie am inmanat respectivului toate actele masinii, respectiv talonul si cartea de identitate, pentru a-i permite inscrierea masinii pe numele lui, fara radierea masinii. A fost o scapare din partea mea, deoarece nu am stiut ca legea, care permite schimbarea proprietarului unei masini fara trecerea pe la RAR, nu intrase inca in vigoare.
Luna aceasta la platirea impozitului am aflat ca masina era inca pe numele meu, si nu se poate trece pe noul proprietar fara radiere. Dupa cum banuiti acesta este de negasit (am aflat ca este plecat din tara) si nu stiu care sunt pasii legali pentru rezolvarea acestei probleme.
La politie mi s-a spus sa-l dau in judecata si cu sentinta definitiva sa solicit radierea masinii.
Altcineva m-a sfatuit sa declar pierdute respectivele acte si sa solicit eliberarea unor duplicate, cu ajutorul carora sa obtin radierea.
In acest sens as fi recunoscator pentru cateva sfaturi competente (cea mai buna solutie si pasii de urmat), dat fiind ca nu am avut niciodata litigii de ordin juridic, de nicio natura.
Daca este nevoie de mai multe amanunte, va stau la dispozitie.
Multumesc.
Pai banuiesc ca va fi dezbatuta succesiunea pentru totalitatea bunurilor mobile si imobile aflate in patrim. def. la data decesului. Nu numai pentru atribuirea unui autoturism unuia dintre succesibili :))
Eu nu vad ce taxe asa de mari li se par unora a avea dezbaterea succesiunii... Apoi insa se intampla cate ceva (mai mereu se intampla) si se plang ca au pierdut bunul si... era al lor!!!
Oricum, asta e la latitudinea fiecaruia. Dar riscati ca, dupa ce aveti o problemuta cu masinuta, sa mergeti la ceilalti mostenitori si ei sa spuna ca n-au banuti, ca nu platiti dv. si va dau ei mai tarziu... Ca atunci clar trebuie dezbatuta mostenirea repejor, facut tot tacamul...
Sau va treziti ca nu ati acceptat mostenirea in termen si va dau ceilalti mostenitori cu flit. :D
Asa ca... fiecare cum apreciaza si cat e dispus sa riste.
am si eu o problema cine ma poate ajuta cu un raspuns
am vandut o masina in alt judet iar acum trebuie sa o scot de la administratia financiara sa nu mai platesc impozit. de acolo mi sa spus ca nu o pot scoate pe baza contractului de vanzare cumparare ci pe baza certificatului de radiere dar eu nu am asa ceva caci contractul meu nu a avut partea de jos unde trebuie sa existe acel certificat de radiere .
eu ce trebiue sa fac acum sa il caut pe cumparator sa faca un cretificat de radiere si sa il vizeze la el la politie ????