avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... perioada preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

perioada preaviz

Buna ziua! Imi puteti da si mie reglementarea legala prin care perioada de preaviz in cazul concedierii individuale este de 20 de zile calendaristice? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:33, 7 Mai 2010
Conform art 74 din CCM 2007-2010,durata preaviz este de 20 zile lucratoare
Va multumesc la toti!
maran corina a scris:

C.C.M.National
Daca nu aveti contract colectiv de munca nu cred ca trebuie sa respectati aceasta perioada.


Art.247 C.mun. va contrazice .... :) ....... si anume : În cazul în care la nivel de angajator, grup de angajatori sau ramură nu există contract colectiv de muncă, se aplică contractul colectiv de muncă încheiat la nivel superior.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz midadu midadu In situatia in care am primit preaviz pentru incetarea activitatii din initiativa angajatorului (restrangerea activitatii) cate ore trebuie sa vin la serviciu ... (vezi toată discuția)
Drepturile mele in cazul unui preaviz dat de angajator myky32 myky32 buna seara.am o problema.acum 2 zile am primit din partea conducerii companiei unde lucrez o decizie prin care am fost informat ca firma isi restrange ... (vezi toată discuția)
Art.65. desfintarea postului alina_hedesan alina_hedesan Buna, As avea nevoie de sfaturile dumnevoastra cu privire la situatia mea,am fost anuntata verbal pe data de 21.11.08 de desfintarea postului meu de la data ... (vezi toată discuția)