avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... inchiriere apartament in regim hotelier
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

inchiriere apartament in regim hotelier

Cam ce ar trebui sa fac (din punct de vedere legal, birocratic, hartogarii... etc.) ca sa inchiriez un apartament in regim hotelier. Pot sa ma organizez ca si PFA? Ce cod CAEN? Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Cristin1978 , utilizator 10:17, 6 Septembrie 2019
Iata ce spune legea 230/2007 dupa care functioneaza asociatiile de proprietari:

Art. 42. - Schimbarea destinatiei locuintelor, precum si a spatiilor cu alta destinatie decat aceea de locuinta fata de destinata initiala, conform proiectului initial al cladirii cu locuinte, se poate face numai cu avizul comitetului executiv si cu acceptul proprietarilor direct afectati cu care se invecineaza, pe plan orizontal si vertical, spatiul supus schimbarii.
......................................
Intrucat regimul hotelier al apartamentului schimba destinatia din locuinta in spatiu de cazare, ceea ce nu este acelasi lucru, intrati sub incidenta acestui articol. In acest caz va trebuie acceptul comitetului executiv (presedintele asociatiei) si acordul tuturor vecinilor de pe palier si a celor de dedesupt si de deasupra.
Bună ziua, mă puteți ajuta și pe mine? O întrebare, ce cod CAEN este potrivit pentru apartament in regim hotelier? Mulțumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acceptul locatarilor pentru infiintarea si desfasurarea activitatii societatilor comerciale la parter sorin12 sorin12 Buna ziua,va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema:sant proprietarul unui spatiu comercial situat la parterul unui bloc de locuinte,care are destinatia ... (vezi toată discuția)
Inchiriere locuinta marcel1995 marcel1995 Eu ca propietarul (persoana fizica ) unui spatiu cu destinatie LOCUINTA am dreptul sa inchiriez ca si spatiu pt petrecere privata ,2. sau am dreptul sa cazez ... (vezi toată discuția)
Este obligatoriu sa infiintez pfa impozitare in sistem real? BalinPetru BalinPetru Vreau sa inchiriez un apartament in regim hotelier si sa platesc impozit in sistem real. 1. Este obligatoriu sa-mi fac un PFA la Oficiul Reg. Comertului sau ... (vezi toată discuția)