avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract colectiv de munca!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract colectiv de munca!

Buna ziua,

V-as ruga sa-mi spuneti si mie daca orice angajator are obligatia de a implementa un contract colectiv de munca? Daca da trebuie inregistrat la Camera de munca?
Daca nu se face unul personalizat pe ramura si companie trebuie inregistrat cel national?
Multumesc anticipat.

Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 18:34, 21 Mai 2010
Pupicia a scris:

Daca aveti peste 21 de angajati trebuie sa intocmiti si un Contract Colectiv de Munca. insa acesta nu poate sa contina clauze la un nivel inferior celui stabilit prin contrcatele de munca incheiate la nivel superior (adica cel national)
Acesta se inregistreaza la ITM


Nu este obligatorie incheierea unui CCM , ci doar negocierea acestuia pentru societatile care au mai mult de 21 de salariati.

Dan_2010 a scris:

Buna ziua,
am si eu o intrebare legata de acest subiect;daca angajatorul doar a initiat negocierea nu este obligat sa respecte prevederile CCM la nivel national pana la definitivarea CCM la nivel de unitate?


În cazul în care la nivel de angajator, grup de angajatori sau ramură nu există contract colectiv de muncă, se aplică contractul colectiv de muncă încheiat la nivel superior.
Ultima modificare: Vineri, 21 Mai 2010
Cornel Vasile, Consilier juridic
Ca orice lege romaneasca, a lasat loc de interpretari. Intrebarea mea este, ce rost mai au negocierile daca nu sunt materializate sub forma unui inscris oficial si cum se aplica ele in unitate?
In lipsa unui act oficial cum este CCM pe unitate, ca rezultat al negocierilor colective, negocierile nu au relevanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valabilitate contract colectiv Ice68 Ice68 Buna ziua, m-am angajat de curand in Dpt.HR al unei companii in care seful meu sustine ca, Contractul colectiv la nivel national nu mai trebuie facut fiindca ... (vezi toată discuția)
Ccm / roi bombi bombi Ma intereseaza daca CCM si/sau ROI trebuiesc in mod obligatoriu intocmite si unde trebuiesc depuse? (vezi toată discuția)
Contractul colectiv de munca lilinda09 lilinda09 Buna ziua, ajutoooorrr!!!!:((..Nu peste multa vreme, societatea noastra va angaja si cel de-al 21-lea angajat...da, si trebuie CCM...problema este ca, eu am ... (vezi toată discuția)