avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... obligat sa demisionez
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

obligat sa demisionez

inainte cu aproximativ 3 sapt sa intru in postanatal patronul unde lucrez mi-a dat termen de 15 zile sa imi caut loc de munca si sa imi semnez demisia pe un motiv care nu are legatura cu meseria mea.mi sa cerut sa demisionez si ma sanctionat cu o suma de 100 ron pe un motiv neintemeiat.in concluzie as vrea sa stiu care sunt drepturile mele in aceast caz deoarece eu nu mi-am semnat inka demisia si nu am de gand sa o fac..ca asta ar insemna sa fiu de acord cu angajatorul.acum eu ce pot face pt ca loc de munca nu imi gasesc indemnizatia pt cresterea copilului nu o mai pot lua si nici in somaj nu ma da..spuneti-mi varog ce e de facut ca sa stiu cui ma adresez mai departe.ma poate ajuta cineva?unde trebuie sa merg?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:28, 1 Iunie 2010
buna seara!prb cu locul meu de munca sta in felul urmator.patronul ma informat ca nu trebuie sa mai vin si pe data de 31.05 la munca si sa vin numai pe data de 5 iunie sa imi dea banii pe cele 15 zile lucrate in preaviz si atat.a zis ca nu este obligata sa imi dea jumatate din banii pe concediu si ca ea dak imi da mie concediu asta ar insemna ca eu nu mai pot intra in posnatal.ce legatura are nu inteleg.si insista sa vin cu cererea de demisie..si mai nou mia spus sa las lucr asa cum sunt ca dak ea imi desface c.i.m eu nu mai pot intra in postnatal.eu iam cerut scris la mana precum ca nu are nevoie de mine la locul de munca dar ea refuza sa imi dea ..adika practic ea refuza multe.adika imi spune ca ea dak imi desface contractul de munca eu nu pot lua postnatal pt ca nu am cele 12 luni complete.''.(tu deja ai o luna in care ai avut concediu fara plata si cu ultima zi de munca.)asta mia zis ea...(eu nu sunt obligata sa ai tu vechime pe cartea de munca )(tu daca pleci in concediu de crestere a copilului eu nu sunt obligata sa iti dau concediu)( daca tu vrei concediu tb sa iti desfac altfel cartea de munca si s-ar putea sa nu mai iei indemnizatie)( daca vrei concediu vii ff simplu cu foaie de demisie)(legal eu nu tb sa iti dau concediu de odihna pt ca tu pleci in indemnizatie)''''asta este tot ce mia zis ea spuneti-mi acuma va rog ca oricum eu merg luni dim la itm sa fac sesizarile care ati spus pt ca am crezut ca poate cadem de acord in asa fel incat sa imi respecte drepturile mele de angajat dar vad ca vrea sa iasa tot cum vrea ea...si inka cv mentionez ca eu nu mi-am cerut zile de concediu acuma la plecare ci jumatate din banii pe concediu ca sau implinit 6 luni iar dumneaiei mia spus ca eu in acte is trecut in concediu in ianuarie 2010 si exista si semnatura mea..ceea ce nu retin doar dak am facut prostia si nu mam uitat atent ce am semnat..pt ca am martori k nam primit nici o zi de concediu.
1. Postati in continuare aceeasi poveste dar nu tineti cont de ce v-am spus noi in raspunsurile date.
2. Povestea dvs. poate fi descalcita numai de ITM unde ar trebuie sa mergeti mai repede, ca timpul se scurge in defavoarea dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie vio_viorica vio_viorica buna seara!am si eu o prb:in noiembrie 2009 mi-am dat demisia de la o pizzerie deoarece patronul nu isi indeplinea obligatiile scrise in contract,deaorece nu ... (vezi toată discuția)
Subventie schimbare loc de munca jax jax Buna ziua, Am fost angajat in oct. 2008 cu subventie...societatea la care lucrez se afla in declin, angajatorul presimt ca o sa ma roage sa-mi dau demisia ... (vezi toată discuția)
Drepturile gravidei clau_dia clau_dia buna ziua,as dori sa stiu in cazul in care lucrez de 7-8 luni la o firma si sunt insarcinata in momentul de fata in 25 sapt cum pot face ca sa-mi pastrez locul ... (vezi toată discuția)