avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1089 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Desfacere CIM art 65.alin1
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Desfacere CIM art 65.alin1

Buna ziua,
Ma confrunt cu urmatoarea problema: la reintoarcerea din concediul de crestere a copilului am fost 'intampinata' cu decizia de desfacere a contractului de munca pe probleme economice, cu posibilitate de contestare la Tribunalul Bucuresti. Este legal? Am nascut in mai 2008 si nu am cerut ajutorul banesc pe care ar fi trebuit sa il primesc in urma nasterii pentru ca nu am stiut de el. Ce sanse am sa il primesc acum, in urma unei cereri scrise? eu fiind in preavizul de 20 zile lucratoare.
La nivel de unitate nu exista un contract colectiv de munca, desi sunt peste 150 angajati. In aceasta situatie (numar de angajati) firma este obligata sa il intocmeasca (CCM)? Daca da, cum as putea sa intru in posesia lui in cazul in care cererea mea va fi refuzata? Ce metoda legala exista? Firma isi desfasoara activitatea in domeniul comertului cu amanuntul al produselor farmaceutice. Salariile compensatorii, conform contract colectiv de munca la nivel national pe ramura comert este de 2 salarii brute. In cazul in care voi primi refuzul platii lor, carui tribunal ar trebui sa ma adresez? Eu locuiesc in Craiova fiind angajata la sucursala firmei. Societatea mama isi desfasoara activitatea in Bucuresti.
Va multumesc anticipat,
Ramona R.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:45, 1 Iulie 2010
In cadrul societatii respective am fost incadrata in functia de secretar desi pregatirea mea este de economist si pe langa sarcinile pe care le presupune munca de secretariat, am indeplinit si altele care nu sunt specificare in fisa postului. Singura fisa a postului semnata in plus a fost cea de operator facturare. Sarcinile pe care le indeplineam in perioada anterioara nasterii au fost distribuite la 3 colegi. Exista posibilitatea desfiintarii postului de secretariat? Iar daca intr-adevar exista aceste probleme economice, nu era mai corect sa inceapa restructurarile cu soferii, tinandu-se cont si de faptul ca in ceea ce priveste contractele cu clientii s-au diminuat si ca numar si ca valoare? Imi cer scuze daca sunt subiectiva, dar ceea ce se intampla mi se pare ilogic.
1. Ceea ce dvs. vi se pare ilogic s-ar putea ca angajatorului sa i se para corect din punctul sau de vedere.
2. In privinta reorganizarii activitatii in firma sa angajtorul este cel care hotaraste, pe riscul sau.
In cazul in care decid sa contest in instanta decizia de desfacere a CIM este obligatoriu sa anunt angajatorul ca voi face acest demers?
ramonarav a scris:

In cazul in care decid sa contest in instanta decizia de desfacere a CIM este obligatoriu sa anunt angajatorul ca voi face acest demers?

Nu este obligatoriu ... dupa primirea actiunii dvs, instanta este cel care il citeaza cu copie de pe cererea de chemare in judecata pe angajator.
Mai am o problema....comunicarea desfiintarii postului ocupat de mine si decizia de desfacere a CIM sunt semnate de directorul de vanzari. Este legal?...tinand cont de faptul ca exista un director general...
Va multumesc inca o data pentru ajutorul pe care mi-l oferiti.
Cu respect,
Ramona R.

Alte discuții în legătură

Societatea solicita respingerea cererii de chemare in judecata. ContSters140202 ContSters140202 Buna ziua, Am si eu nevoie de ajutor. Am avut primul termen cu societatea care m-a concediat conf.art.65(1).Decizia de concediere nu mi-a fost adusa la ... (vezi toată discuția)
In ce perioada trebuie sa primesc decizia de concediere cf art 65 cm? anonim2009 anonim2009 Buna ziua Pe data de 15 aprilie Ac trebuia sa primesc instintarea de preaviz -dar din motive care nu tin de mine am primit-o abia pe 29 aprilie prin executor ... (vezi toată discuția)
Dosar somaj ramonarav ramonarav Buna ziua, Revin cu un subiect de actualitate...din pacate. Pe scurt: am incheiat raportul contractual cu societatea angajatoare in urma deciziei de ... (vezi toată discuția)