Daca are competenta de a semna asa ceva , atunci poate semna .. daca nu , atunci nu poate semna aceste documente.
La Multi Ani! pentru toti cei sarbatoriti azi.
Revin asupra problemei mele...inca nerezolvate....Asa cum am spus si in prima postare, mi s-a inmanat comunicarea cu problemele prin care trece firma - flux monetar scazut - (inclin sa cred ca nu e chiar asa, pentru ca sunt platite toate taxele si contributiile fara intarziere, la fel si salariile, nu si-au declarat insolventa....) si decizia de concediere....dar in copii....au trecut 29 zile caldendaristice si, implicit cele de preaviz, iar eu nu am semnatura pe niciun act original. Mi-au interzis accesul in societate, iar cand am cerut o copie conforma cu originalul dupa CM au fost foarte irascibili. Precizez inca o data ca este vorba de un punct de lucru unde s-a desfiintat postul de secretar-al meu- desi inca exista 3 posturi de operator facturare (am semnat si eu o fisa a postului de operator facturare cand eram 5 angajati in firma:director, cont sef, eu si 2 soferi) si 5 posturi de sofer- din care unul in CFS pe termen nelimitat. Revenind asupra problemei, este normal sa nu primesc niciun act original pana acum si sa nu mi se vireze drepturile legale? (ma refer la salariul pe perioada preavizului si salariile compensatorii pentru care am facut cererea dar nu am primit un raspuns.)
1. Nu este obligatoriu ca o firma sa intre in insolventa sau in faliment pentru a concedia salariati ... scaderea veniturilor este un motiv de restructurare a personalului existent.
2. In situatia in care nu v-au achitat drepturile salariale, aveti posibilitatea de a depune o sesizare la ITM si/sau deschide o actiune in instanta impotriva angajatorului.
Dar nu este obligatoriu sa imi dea decizia de concediere in original? Am observat ca e nevoie de ea in original pentru somaj...care e deocamdata singura solutie. Din cate mai stiu ar trebui sa semnez pe exemplarul lor ca am primit un exemplar in original...mi se pare cam tarziu sa mi se inmaneze dupa...30 de zile de la comunicare...Repet, comunicarea mi s-a facut printr-o hartie in care se preciza ca se confrunta cu un flux monetar scazut, fapt ce a dus la desfiintarea postului. Aceasta hartie avea o stampila si o semnatura in copie.Era o copie (venita pe fax, pe mail, nu stiu exact).Decizia de incetare a raportului de activitate este, de asemenea, tot o copie (la semnatura si stampila ma refer).Din punct de vedere juridic, nu are nici o valoare (asta stiu pentru ca am incercat sa fac contestatie). Sefii mei locali (pentru ca este vorba de o sucursala) au devenit chiar isterici cand le-am cerut o copie certificata a cartii de munca si o adeverinta pentru medicul de familie, recurgand la amenintari...Nu stiu ce sa mai inteleg...Din punct de vedere legal, toti avocatii pe care i-am consultat mi-au spus ca sunt angajata cu drepturi depline..nici macar in preaviz, putand considera, cu usurinta, totul o farsa, dar in realitate, se pare ca firma la care lucrez nu 'se supune' legislatiei in vigoare. Va multumesc inca o data.
Daca refuza sa va elibereze un exemplar original de pe decizia de concediere, atunci introduceti o actiune in instanta - obligatia de a face - altfel spus, obligarea de a va comunica decizia de concediere.
Deciza de concediere se contesta in instanta in termen de 30 de zile de la data comunicarii.
De asemenea, puteti depune o sesizare la ITM.
Pagina 4 din 5
Du-te la pagina
1
2
3
4
5