avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum se acorda pensia alimentara a copilului dupa 18 ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum se acorda pensia alimentara a copilului dupa 18 ani daca acesta este inca elev

Copilul meu implineste luna acesta 18 ani si este inca elev , trece in clasa XII. Mai are un an de liceu si apoi, sper sa merga la facultate. Primeste pensie alimentara de 25% din salariul tatalui prin mandat postal direct de la unitatea unde lucreaza acesta. Ce se va intampla dupa implinirea varstei de 18 ani a copilului? Voi primi pensia alimentara in continuare ? Cum va trebui sa procedez? Ce trebuie sa fac ca sa nu fie intrerupta acesta pensie si sa beneficieze de ea in continuare?
Multumesc mult pentru lamuriri. Dar daca nu mai gasesc sentinta anterioara , in original, de unde o pot recupera? Din arhiva judecatoriei se poate???
Pe timpul verii se poate introduce asfel de actiune / Stiam ca este vacanta judecatoresca ?
Dar daca pensia alimentara va veni in continuare, mai trebuie facuta actiunea judecatresca de catre copil ??
Sentinta anterioara o gasiti in dosarul in care a fost pronuntata, fiind astfel necesar sa stiti numarul de dosar si sa formulati o cerere de eliberarea a unei copii xerox a acesteia pe care sa o legalizati.
Actiunea se poate introduce si pe perioada verii.
Da, actiunea de stabilire pensie in favoarea copilului major trebuie formulata, pentru ca temeiurile sunt implinirea varstei de 18 ani si continuarea studiilor, iar daca sistarea pensiei prin absurd sa spunem ca nu se va produce la implinirea varstei de 18 ani, tatal se poate intoarce ulterior impotriva dvs. pentru recuperarea sumelor cu titlu de pensie si incasarea lor in mod nelegal, neexistand practic dupa implinirea varstei de 18 ani o hotarare in baza caruia tatal sa mai fie obligat la plata acesteia, chiar daca intervine aici o neglijenta a angajatorului sau.
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Noiembrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Multumesc pentru informatii.....din pacate nu stiu nici numarul dosarului prin care am obtinut sentinta anterioara. In acest caz, copilul poate intenta un proces de obtinere a pensiei alimentare, ca major, dovedind cu adevedinta scolara ca este inca elev?
Da. ;)
Cun si unde poate fi intreprinsa o intelegere amiabila si legala (intre tata si copil) pentru a primi in continuare pensia alimentara pana la terminarea studiilor?

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara si dupa majoratul copilului cat timp acesta este inca la scoala YES YES Fica mea mai mare a implinit in iunie 18 ani si mai are de studiat inca 3 ani la liceu si probabil daca va dori,mai departe la colegiu sau universitate 3 sau 4 ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere copil elena13 elena13 Buna ziua.Sunt divortata si copilul meu implineste luna asta 18 ani.Deja pensia de intretinere a venit redusa in aceasta luna.Baiatul este in clasa a xii.Ce ... (vezi toată discuția)
Pensie alimetara copii majori admin12 admin12 Revin din nou pe acest forum pentru a va cere ajutorul.Am nevoie de un model de cerere pentru obtinerea pensiei alimentare pentru cei doi copii ai mei care au ... (vezi toată discuția)