avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 270 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... disputa politie-asigurator
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

disputa politie-asigurator

Buna ziua,
Am avut un accident de circulatie pe 18 ian 2010 pe vremea aceea cu zapada multa si ghetata. Au fost implicate 4 masini in accident. Politia a spus ca eu sunt vinovata asiguratorul ca nu. acum am primit o instiintare de la o casa de avocatura prin care imi cere sa achit suma de 11 000 Ron pentru dauna uneia dintre masini . Ce sa fac acum?!

Va multumesc.
E bine ca la acea conciliere sa va prezentati cu un avocat familiarizat cu domeniul asigurarilor; aceasta, pentru a vedea in mod clar pozitia avocatului partii adverse si ce anume intentioneaza sa faca: sa cheme in judecata asiguratorul in primul rand, pe dvs. citandu-va doar in calitate de intervenient fortat sau nu? Aceasta deorece va poate chema doar pe dvs. in proces, in baza art.998 cod civil si sa solicite doar de la dvs. contravaloarea repararii masinii avariate. Chemarea in garantie a asiguratorului e singura varianta pe care o aveti, insa aceasta procedura inseamna ca va trebui sa achitati si 1/2 din taxa de timbru initiala ( aprox. 5% din debit) si, exact ceea ce spuneati dvs. ,ca avand asigurare, ati stat linistita si v-ati simtit protejata, fara sa aveti ideea ce va poate costa, cu tot cu asigurare in buzunar!:O
Cu parere de rau, v-as sfatui sa nu stati prea linistita, intrucat zambetele si siguranta celor de la daune nu va vor fi de folos in instanta: acele expertize extrajudiciare sunt "rasturnate" in instanta, nu s-a dovedit indubitabil ca vina ar apartine si altor persoane implicate in accident si, pana la proba contrara, actul politiei e valabil, ma adaugam costurile unui proces si durata acestuia si nu e deloc confortabil ceea ce vi se intampla.#-o
aintradevar nu m-au linistit deloc mesajele primite, insa asiguratorul a spus ca in cazul in care se dovedeste ca expertiza nu a fost corecta eu fiind asigurata el va achita cv daunelor. Sper sa fie asa pt ca eu eram asigurata si din punct de vedere legal eram in regula. Este nevoie sa iau o hartie prin care sa ma asigure de chestia asta asiguratorul?
Din cate inteleg , sfaturile consultantilor mai mult v-au speriat decat sa va ajute. Parerea mea este sa mrgeti la conciliere insotita de un avocat specializat in probleme de acest gen si sa vedeti pozitia lor si ce va solicita. Este f.adevarat ca avand asigurare RCA, asiguratorul dv. va acita toate daunele pana la limita scrisa pe polita daca se constata ca dv sunteti vinovata si asiguratorul a facut o evaluare gresita a situatiei. Eu zic sa stati linistita si lasati-l pe asigurator sa se agite. Asta este procedura sa va cheme pe dv cand asiguratorul nu plateste iar dv sa chemati asiguratorul in soldar si justitia osa hotarasca dar nu va va gasi nicidecum pe dv vinovata de ceva. Va urez succes!
Va multumesc mult. Intradevar m-am mai linistit acum. Voi merge pe data de 21 iunie sa vad ce vor de la mine.
Asiguratorul nu va poate da o astfel de garantie dar va plati tot in caz ca v-a facut o incadrare gresita . Nu cunosc detalii despre accident dar probabil ca asiguratorul stie ce face. Eu zic sa stati linistita si doar sa mergeti la acea firma sa aflati pretentiile lor si pe ce se intemeiaza apoi anuntati-l pe asiguratorul dv.

Alte discuții în legătură

Refuz despagubire cristian_conea cristian_conea Situatia mea este: la inceputul lui dec.2010 am fost lovit din spate de un autoturism cu RCA la societatea G; am fost impreuna cu soferita vinovata la sediul ... (vezi toată discuția)
Rca BOBY25 BOBY25 am o problema cu bcr asigurari.am fost implicat intr-un accident rutier,am facut constatare amiabila,baiatul a recunoscut ca este vinovat,am deschis dosar pe ... (vezi toată discuția)
Solutie proces cu firma de asigurari teodorescu madalina teodorescu madalina Buna ziua . Am o problema de interpretare si v-as ruga mult sa ma ajutati. Am avut un accident de masina , accident in lant pe gheata, si am fost declarata de ... (vezi toată discuția)