avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 852 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... disputa politie-asigurator
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

disputa politie-asigurator

Buna ziua,
Am avut un accident de circulatie pe 18 ian 2010 pe vremea aceea cu zapada multa si ghetata. Au fost implicate 4 masini in accident. Politia a spus ca eu sunt vinovata asiguratorul ca nu. acum am primit o instiintare de la o casa de avocatura prin care imi cere sa achit suma de 11 000 Ron pentru dauna uneia dintre masini . Ce sa fac acum?!

Va multumesc.
Daca am inteles bine din redactarea dvs ati avut un accident in care au fost implicate 4 masini.

S-a incheiat un proces verbal in care s-a specificat ca dumneavoastra sunteti singura vinovata de producerea accidentului si de avarierea tuturor celor 4 masini.
Daca asa este scris in procesul verbal emis de politie si nu l-ati contestat atunci el ramane valabil si constata vinovatia dumneavoastra de producerea accidentului.

Expertiza intocmita de asigurator de obiecei este o expertiza extrajudiciara care nu este opozabila in instanta, in timpul procesului. Ar fi trebuit sa fie chemate toate partile implicate in producerea accidentului-toti conducatorii auto pentru a fi prezenti la efectuarea acelei expertize.
Cand veti ajunge in proces, va trebui efectuata o alta expertiza care sa fie opozabila in instanta.

Somatia primita de la Casa de Avocatura prin care sunteti notificat sa va prezentati la mediere este in fapt efectuata pentru a indeplini procedura concilierii prealabile cu dumneavoastra si este premergatoare intierii procesului.

De regula in astfel de cauze este introdus in proces si asiguratorul RCA (cel la care aveti dumneavoastra asigurarea) si care in temeiul legii trebuie sa acopere paguba. In cazul in care nu este si el introdus in proces, trebuie sa il introduceti dumneavoastra cu o cerere de chemare in garantie -de fapt o intervenitie fortata in temeiul legii privind asigurarile- 136/1995 cu modificarile ulterioare.
In cazul in care sunteti chemata in instanta invocati exceptia lipsei calitatii procesuale pasive, avand in vedere faptul ca cel in drept a plati pagubele provocate de dumneavoastra este asiguratorul RCA- conform contractului de asigurare incheiat si a prevederilor Legii 136/1995.

E bine totusi sa apelati la un avocat care sa verifice documentele si sa exprime o opinie avizata dupa verificare tuturor aspectelor incidente in speta.

O zi buna,
Din cele prezentate am inteles ca in accident au fost implicate 4 autovehicule si s-a soldat numai cu pagube materiale. Cunoscand numai continutul procesului verbal intocmit de Politie si avariile autovehiculelor este foarte greu de stabilit modul de producere a accidentului. Impactul dintre ultimul autovehicul din coloana si penultimul s-a produs din vina conducatorului ultimului autovehicul. Vina celorlalte impacte apartine tot conducatorului ultimului autovehicul sau celorlalti conducatori auto. La acest aspect m-am referit cand am spus cele de mai sus.
Buna ziua,
Dupa un an si jumatate de proces am fost absolvita de plata. Va multumesc tuturor celor care mi-ati raspuns si sarit in ajutor.
Cu respect,
Madalina Teodorescu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz despagubire cristian_conea cristian_conea Situatia mea este: la inceputul lui dec.2010 am fost lovit din spate de un autoturism cu RCA la societatea G; am fost impreuna cu soferita vinovata la sediul ... (vezi toată discuția)
Rca BOBY25 BOBY25 am o problema cu bcr asigurari.am fost implicat intr-un accident rutier,am facut constatare amiabila,baiatul a recunoscut ca este vinovat,am deschis dosar pe ... (vezi toată discuția)
Solutie proces cu firma de asigurari teodorescu madalina teodorescu madalina Buna ziua . Am o problema de interpretare si v-as ruga mult sa ma ajutati. Am avut un accident de masina , accident in lant pe gheata, si am fost declarata de ... (vezi toată discuția)