avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... drept la custodie in afara casatoriei si tarii de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

drept la custodie in afara casatoriei si tarii de origine

Fiica mea de 5 ani e nascuta in afara casatoriei in SUA. Doar ce am terminat procesul pentru pensia alimenta care a durat 20 de luni si incepem procesul pentru custodie. Tatal are drept de vizita si obligatia la pensie alimentara, scoala privata, asigurare de sanatate, masina si casa pentru fiica mea. Chiar daca nu am fost casatoriti el are toate drepturile la copil ca si cum am fi casatoriti, iar in ultimul timp imi face probleme cand plecam in vacante in afara SUA. De fapt, doar ce am ajuns in Romania si a petitionat la tribunal sa ne intoarcem inapoi cu cateva saptmani mai repede, e frustrant....
Intrebarea este, care este cadrul legislativ in Romania privind copii nascuti in afara casatoriei si in afara tarii? Daca as vrea sa ma mut inapoi in tara ce sanse am? Care decizie judecatoreasca are priorotate, cea din SUA sau Romania? Fiica mea nu are inca cetatenie romana dar as putea sa aplic.
Cel mai recent răspuns: bella134 , utilizator 00:25, 16 Iunie 2010
Eu nu am domiciliu in tara. Si nici nu as vrea sa ma mut in tara. Sunt de 12 ani in USA, daca m-as muta ar fi undeva in Europa sau Asia. Eu vroiam sa stiu daca instanta romaneasca are prioritate inaintea cei americane. Chiar daca fiica mea e nascuta in USA, nu am fost casatorita si credeam ca am mai multe sanse aici. In USA nu este diferenta daca copilul e nascut in mariaj sau nu, se aplica aceleasi legi. M-i se pare un standard dublu, nu ne-am casatorit deci eu nu primesc pensie alimentar doar pentru fiica mea, in schimb el are toate drepturile la fiica ma ca si cum am fi fost casatoriti.
Doar ce am terminat un proces de 2 ani pentru pensie la fetita si in toamna incepem procesul pentru custodie. Cand am sugestionat ce sanse sa ma mut in afara USA ca m-am cam saturat sa-mi faca cineva program, avocatul mi-a zis ca nu imi ia cazul, chit ca el este platit de fostul la cererea judecatorului, iar judecatorul la randul lui s-a uitat la mine dezaprobator doar cand am mentionat. Americanii par ciudati cand e vorba de protectia copilului, daca e nascut in USA parca apartine tarii ca un bun material. Clar au un tratament preferential la parintele american.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort intre o romanca si un american Lavinia2002 Lavinia2002 Buna seara Fina mea este casatorita in Italia cu un soldat american detasat pe o baza militara din Italia. Au un copil de 1 an si 4 luni nascut pe baza ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor ruxandra2011 ruxandra2011 Buna ziua, am un baietel de 3 ani, nu sunt casatorita cu tatal lui. Eu si copilul avem cetatenie austriaca, domiciliul deasemenea in Austria, unde s-a nascut ... (vezi toată discuția)
Cetatenie americanã Kiada18 Kiada18 Buna ziua, Tatal copilului meu, cetățean american dorește ca fiul nostru sa aiba si cetatenie americană. In condițiile in care noi suntem ... (vezi toată discuția)