avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cerere salarii compensatorii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cerere salarii compensatorii

Buna ziua,

Am si eu o rugaminte in a ma sfatui cum sa procedez pentru primirea salariilor compensatorii ce mi se cuvin odata cu incheierea CIM cu art.65 (1) Codul Muncii.

Eu sunt in preaviz luna aceasta si incepand cu 01.07.2010 urmeaza sa mi se desfaca CIM cu art mentionat mai sus; stiu din cele studiate de mine ca am dreptul la 2 salarii compensatorii potrivit art.76 (1) CCM la nivel de ramura de comert; cert este ca nimeni nu a primit aceste salarii la plecare, desii tuturor le-a fost incetat CIM in aceleasi conditii. Au primit doar decizia, adeverinta pentru somaj, cartea de munca si bineinteles li s-a platit perioada de preaviz. Daca fac cerere pentru plata salariilor compensatorii inainte de a primi actele de la Buc risc sa nu le mai primesc nici pe acestea; m-am gandit sa fac cererea ulterior primirii documentelor necesare pentru inscrierea in evidenta AJOFM (aprox primele 2-3 saptamani din luna iulie), insa ar fi problema cu nr de inregistrare...daca trimit cererea prin curierat rapid, cu confirmare de primire si cu mentiunea pe colet a actului ce il contine, este suficient? alta modalitate prin care pot obtine nr de inregistrare sau sa am dovada ca am trimis cererea la ei chiar nu imi trece prin minte..si posibilitatea ca eu sa ajung la Buc pt a mi se semna cererea este nula!

Va rog tare mult sa ma sfatuiti ce as putea face!

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:43, 20 Iunie 2010
carlah a scris:

Au vreo legatura salariile compensatorii despre care am discutat cu recentul proiect de lege adoptat cu privire la reducerea salariilor, pensiilor, etc...am auzit si ceva legat de anularea sau neacordarea salariilor compensatorii...sau se refera doar la sistemul public?




Aceste legi se refera la sectorul bugetar si nu la cel privat ...
Multumesc mult pentru informatiile oferite; o rugaminte: imi poti oferi si o baza legala potrivit careia salarile compensatorii se calculeaza la valoarea salariului brut? eu am recitit CCM la nivel de la ramura de comert pt anul 2010 insa nu am gasit aceasta specificare
carlah a scris:

Multumesc mult pentru informatiile oferite; o rugaminte: imi poti oferi si o baza legala potrivit careia salarile compensatorii se calculeaza la valoarea salariului brut? eu am recitit CCM la nivel de la ramura de comert pt anul 2010 insa nu am gasit aceasta specificare


Cred ca este vorba despre art.55 C.fisc.
Mda..acolo sunt precizate salariile compensatorii in cazul concedierilor colective...ceea ce nu este si cazul meu, precum si salariile compensatorii primite de cei din sectorul public..:( sper sa gasesc undeva si reglementarea pana la momentul cu pricina (intocmirea notificarii pentru salariile compensatorii).
Multumesc pentru timpul acordat si poate mai auziti de vreo reglementare care prevede valoarea care se ia pentru calculul salariilor compensatorii;)
Sa aveti un week-end cat mai frumos!
Art.55 alin.2 lit. k C.fisc. .în vederea impunerii, sunt asimilate salariilor: orice alte sume sau avantaje de natura salariala ori asimilate salariilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plati compensatorii sncfr marfa sa Imprevizibila Imprevizibila Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti cu modalitatea de plata a salariilor compensatorii. In data de 09.06.2011 am primit Decizia de concediere, prin care ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi am in urma concedierii? elyelena elyelena buna ziua.de aproape doi ani lucrez la o firma care se ocupa cu vanzare de articole fittnes.mi s a incheiat contract individual de munca in martie 2010.in ... (vezi toată discuția)
Notificare concediere colectiva la companie multinationala Anastasia Cristiana Anastasia Cristiana Avem Contract colectiv de munca aplicabil la nivelul Ramurii Comert pe/2010.In notificare specifica:\"Compensatii banesti conf...cele de mai sus\" 6 salarii de ... (vezi toată discuția)