Aveti idee daca plata intretinerii se poate face prin ordin de plata? Daca da, exista vreo varianta legala de a-l obliga pe presedintele asociatiei sa-mi spuna datele bancare ale asociatiei?
Intreb asta, intrucat programul de plata al intretinerii este incompatibil cu programul meu, iar, la rugamintea mea de a afla contul si banca asociatiei, am primit raspunsul "noi nu permitem plata in felul acesta"...
Buna ziua,
am intrat pe acest forum azi, dupa mult timp, tocmai pentru a afla daca este posibil sa fac plata prin banca, ma omoara programul de incasari.Nu am inteles f clar, administratorul este obligat sa deschida cont? este reglementat undeva in legea 230 acest lucru? Il pot obliga sa-mi dea contul?Stiu ca orice persoana juridica trebuie sa aiba un cont activ in banca, asociatia de locatori functioneaza pe baza aceluiasi statut?Sunt f interesat de acest lucru deoarece am fost refuzat cand am incercat sa platesc datoria lunara catre asociatie intr-o alta zi decat cea de incasari (probabil avea dreptate)pentru ca nu reusesc sa ajung la timp din cauza serviciului.Vreau sa platesc prin banca.Mai face cineva acest lucru in asociatii de locatari care nu au implementat inca un sistem in acest sens?Am vazut link-ul postat mai sus cu acea asociatie online dar e cu totul altceva, doar cineva avizat care sa-mi spuna: plateste prin banca daca aflii contul(nu este trecut pe chitanta) asociatia e obligata sa-ti ia plata in considerare, e perfect legal etc..
Asociatia de proprietari este persoana juridica.
O persoana juridica este obligata sa aiba cont in banca si sa foloseasca acest cont bancar la transferuri (plati) mai mari de 5000 lei. O poate face si pentru sume mai mici.
Asociatia este obligata sa lucreze cu contul bancar - ca orice persoana juridica -, sa-l afiseze la vedere, sa ia in considerare incasarile de la locatarii care fac transferuri (plata intretinerii) in acest cont.
Asociatiile de proprietari nu sunt societati secrete sau subversive cu conturi la fel de absconse.
Deci dv. determinati administratorul sa va arate contul bancar al asociatiei si anuntati-l ca veti face plata in contul bancar, astfel ca el sa fie averizat sa va ia in considerare aceasta plata prin extrasul de cont de la sfarsitul lunii. Adica dv. trebuie sa platiti intretinerea inainte de sf. lunii astfel incat aceasta plata sa apara in extrasul de cont.
Nu va mai spun si de alte instrumente bancare ca sa nu va incurc prea rau, dar mai ales sa nu fie incurcat administratorul daca afla de ele si sa intre in panica..... :)
nu ma incurcati cu instrumente bancare, platesc totul numai prin banca, administarea conturilor o fac online, nici nu deschid plicurile cu extrasele de cont pentru ca nu e necesar.
O sa va ascult sfatul, o sa anunt administratorul ca voi face plata in contul asociatiei, o sa cer contul, chiar mai mult, o sa fac cerere scrisa in acest sens.Ca fapt divers, achit datoriile catre asociatie in prima zi de incasari imediat dupa afisarea listei cu datorii, dar asta inseamna sa-mi intrerup programul, iar sotia mea e la fel de ocupata.Programul de incasare este intre orele 18-19, dar eu ajung acasa mult dupa 22 sau chiar orele 1 am.Nu am nimic impotriva administratorului sau a programului de incasari.
Multumesc pentru promtitudinea cu care ati raspuns.
Si eu procedez la fel si din ce in ce mai multi oameni nu se mai duc la ghisee, folosesc internetul pentru a afla de factura, sau platesc online sau folosesc Debit Direct....pur si simplu ai salariul sau pensia pe card si de acolo, prin internet, iti faci toate platile, curat si fara nervi.....si la banut :))
In cazul asociatiei din care fac parte utilizarea contului bancar nu este practicata. Dovada este ca de vreo 3 ani nu s-au mai depus deloc bani in acel cont si acum avem o paguba de aprox 1,3 miliarde, datorii la toti furnizorii de servicii, adiministratorul a disparut, etc
As dori ca de acum inainte sa fac plata intretinerii doar in contul asociatiei macar daca cineva doreste sa fure banii sa se "chinuie" un pic.
Cel mai simplu ar fi sa platesc on-line dar singura dovada a platii este extrasul meu de cont - cum procedez daca administratorul refuza sa verifice lunar contul asociatiei ca sa vada ca am platit? Ce document cu valoare legala pot furniza ca sa dovedesc ca am platit?
Daca as plati la ghiseul bancii as avea chitanta drept dovada dar la plata on-line nu am decat confirmarea tranzactiei...
Sold casa
BEN46
Avem un fond de rulment scriptic fiindca in perioada de iarna ajunge la limita fondului de rulment constituit sau chiar a fost depasit ... (vezi toată discuția)