avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata intretinerii prin virament bancar
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata intretinerii prin virament bancar

Aveti idee daca plata intretinerii se poate face prin ordin de plata? Daca da, exista vreo varianta legala de a-l obliga pe presedintele asociatiei sa-mi spuna datele bancare ale asociatiei?
Intreb asta, intrucat programul de plata al intretinerii este incompatibil cu programul meu, iar, la rugamintea mea de a afla contul si banca asociatiei, am primit raspunsul "noi nu permitem plata in felul acesta"...
Super! Da, stim si noi de aceasta banca cu servicii speciale pentru as. prop. Chiar am primit vizita unei doamne care ne-a prezentat o multime de informatii cu privire la serviciile bancii si cum spunea si @w_v_w_v mai sus cu valoare zero la comision.
Vom incerca sa aplicam aceeasi procedura, eliminand aproape total activitatea de casierie. Ei, in cazul unor cheltuieli mici, cred ca nici nu mai conteaza ca ai permanent in ”casierie” cativa lei acolo pentru orice eventualitate si de care, sigur ca da, tii cont la sf. lunii cand faci balanta - sa nu exageram...
Spun ca vom incerca deoarece in cazul as. noastre 85-90% dintre proprietari sunt persoane in varsta care au reticenta la astfel de chestiuni!
:) Asta cu plata la banca...e o chestie super, numai ca tre' sa ai banca la parterul blocului, ca altfel....nu-i vad eu pe locatarii mei strabatand vreo 500 m pana la banca, sa stea acolo la coada la ghiseu sa achite intretinerea.
Parca ii si aud: "....si administratorul ce sa faca, de ce ia bani? Ca sa ma "trimeata" pe mine la banca? Eu vreau chitanta sa o am cum am avut-o si pana acum....nu umblu eu la banca, ca n-am timp de asa ceva / nu stiu eu d-astea / n-am incredere eu ca ajung banii unde trebuie si sa ma trezesc restanta" ....:))....si tot asa.....
Chestia cu scosul banilor prin bancomat si intorsul in banca pentru depunerea restului e si mai comica....dar in fine, orice se poate invata!
Totusi ma intreb de ce nu faceti si incasarea prin casierie si sa va duceti sa depuneti o suma - centralizat - o singura data pentru mai multi locatari si va ramane si in casa ce aveti nevoie pentru plati cash?!? N-ar fi mai simplu?

Eu sunt pentru progres si inlaturarea in cat mai mare masura a birocratiei, introducerea intr-o masura covarsitoare a calculatorului in aceasta activitate, dar nu prin revarsarea progresului cu anasana in capul inocentilor. Oamenilor, locatarilor, trebuie sa le pui la dispozitie macar doua mijloace de a-si achita intretinerea, ei sa-si aleaga liber consimtit metoda, restul, de-aici incolo, ca administrator, poti sa-l automatizezi si sa-l modernizezi cat vrei.
Ultima modificare: Marți, 17 Mai 2011
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fondul de rulment constituire si utilizare. w_v_w_v w_v_w_v Buna ziua Intentionam sa creem un fond de rulment in asociatia noastra.Acum ca am devenit asociatie si am devenit legali vrem sa facem lucrurile cit mai ... (vezi toată discuția)
Sold casa BEN46 BEN46 Avem un fond de rulment scriptic fiindca in perioada de iarna ajunge la limita fondului de rulment constituit sau chiar a fost depasit ... (vezi toată discuția)
Intretinere depusa la cec prin virament goby goby Buna ziua! Un proprietar motivand ca nu ajunge la timp sa plateasca intretinerea conform orarului de incasari, solicita sa i se dea contul asociatiei de la ... (vezi toată discuția)