avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 415 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... sfat legat de masterat
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

sfat legat de masterat

as dori si eu un sfat, va roooooooooooog!!!!!!!!!!

sunt proaspat absolventa de drept, si as dori sa urmez unul sau doua programe de master , dar nu ma hotarasc in ce domenii :sorry:

ce mi ati recomanda sa urmez si pe la ce facultati?

multumesc
Cel mai recent răspuns: gabriel teodorescu , utilizator 22:20, 30 Iunie 2010
allyssa a scris:

Eu as recomanda un master la Universitatea de Drept, Univ. Buc. pentru ca sunt exigente ridicate si chiar inveti pentru examene,
.................. Eu am optat pentru acelasi master insa la Titulescu, aceiasi profesori insa programul cursurilor imi era mai accesibil. ..................exigentele sunt mult sub nivelul Facultatii de drept de la stat.


Sa inteleg ca, acelasi pofesor, la UB este incadrat ca si cadru didactic, iar la UTM ca...personal TESA?
Eu stiu ca un profesor e profesor si in... santz!
allyssa a scris:

Eu as recomanda un master la Universitatea de Drept, Univ. Buc. pentru ca sunt exigente ridicate si chiar inveti pentru examene, acum depinde de ce doriti sa faceti mai departe in cariera dvs. Spre exemplu, pentru cei care se orienteaza spre INM, este bun un master de genul Cariera Judiciara, unde sunt tratate in special penalul, civilul, cele 2 proceduri si cateva materii mai putin importante.Am inteles ca anul acesta, masterul a fost 27 milioane. Eu am optat pentru acelasi master insa la Titulescu, aceiasi profesori insa programul cursurilor imi era mai accesibil. Aici costa 18 milioane, dar exigentele sunt mult sub nivelul Facultatii de drept de la stat.
In alte domenii, ar mai fi drept comunitar, cred ca si dreptul afacerilor (la Titulescu erau aceste programe de master), Stiinte Penale ... mie mi se pare ca aveti de unde alege, numai sa stiti ce va intereseaza. Puteti suna la secretariatele facultatilor sa cereti detalii, daca nu gasiti pe site-urile lor programul cursurilor din anul tocmai incheiat, materii, profesori etc.
Mult succes.



multumesc frumos pentru raspuns, chiar nu luasem in considerare posibilitatea de a urma un astfel de masterat-cariera judiciara, si acum mi se pare cea mai buna optiune.

probabil voi incerca la universitatea bucuresti, dat fiind prestigiul de care se bucura, si calitatea profesorilor ce sustin cursuri acolo.

inteleg ce vrei sa spui cu privire la diferenta de exigenta de la o universitate la alta a aceleiasi persoane, pentru ca de regula exigenta se stabileste de catre conducerea universitatii, iar la particulare interesul este sa aiba cat mai multi studenti si nu cat mai buni :sorry:
Exigenta o stabileste profesorul.. nu conducerea facultatii. Si in general, factorul determinant il constituie "calitatea" cursantilor. Prin "calitatea cursantilor" intelegandu-se capacitatea lor intelectuala, nivelul de cunostinte deja dobandite in cadrul studiilor de licenta si disponibilitatea masteranzilor de a acorda timp activitatii de invatare.
Ca profesor, degeaba poti ...daca nu ai cu cine. La facultatile particulare lipseste criteriul de selectie la admitere. In consecinta, cursantii reprezinta o masa amorfa de indivizi..unii mai bine instruiti..altii mai putini. Profesorul trebuie sa inregistreze progrese cu cat mai multi cursanti. E ca in atletism.. nu poti sa faci performanta cu oameni care abia invata sa alerge.
me-alina a scris:

recomand masterele facultatii de drept din iasi de la univ cuza (de stat). acestea dureaza 2 ani, au profesori f bine pregatiti (de ex. tudorel toader, judecator Curtea Constitutionala) si exigentele sunt pe masura (inveti, esti la buget, daca nu, la taxa) site-ul univ este: www.uaic.ro, sectiunea mastere! imi amintesc de 2 programe de masterat de anul trecut din trei programe: drept european, dr. afacerilor...(la astea 2 te poti inscrie indiferent de facultatea absolvita)

daca e sa alegi Cuza din Iasi e ok daca e cea mai convenabila pe baza criteriilor de distanta si altele asemanatoare , dar ca pregatire preferabil e Bucurestiul , ma refer la ceea ce ti se preda , dar esti liber sa inveti cat vrei conditiile din acest punct de vedere sunt la fel de bune in bucuresti , iasi si cluj in rest nu cunosc
mergi al stiinte penale si fa-te procuror

Alte discuții în legătură

Ce presupune masterul in cariera judiciara? sbdcl sbdcl ce presupune masterul in cariera judiciara mai exact?mersi (vezi toată discuția)
Masterat in drept la universitatea titu maiorescu vella85 vella85 Buna ziua.Sunt si eu o proaspat absolventa a facultatii de Drept, si intentionez sa urmez un master.Problema e k dupa ce am cantarit toate optiunile oferite de ... (vezi toată discuția)
Master resurse umane ella_v ella_v Buna dimineata. Daca se poate va solicit cateva \'opinii\' in legatura cu masterele in domeniul resurselor umane, din Buucuresti. Ma pregatesc de intrarea la ... (vezi toată discuția)