avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dol?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dol?

Dol sau/ori/si altceva? In mai multe orase si pe Internet gasim reclame de genul: "Traduceri autorizate, apostilari, legalizari documente". Desi la sediul indicat nu se afla nici traducatorul autorizat, nu este nici un sediu al prefecturii sau tribunalului singurele institutii abilitate sa apostileze, reclama aduce persoanei juridice neautorizate foloase materiale. Care este incadrarea juridica a faptei/faptelor atat sub aspect penal, cat si civil, administrativ si comercial?
Cel mai recent răspuns: suflete.unite , utilizator 23:57, 7 Iunie 2007
Conventia de la Haga 5 Octombrie 1961, respectiv L 142/2004 Mof 421 din 11 Mai 2004 prevede:
'Art 5
Apostila este eliberata la cererea semnatarului sau a oricarui alt detinator al actului.'

Deci se exclude necesitatea mandatarii biroului de traduceri.
Cit despre cistigul provenit din aceasta inlesnire, presupun ca v-a fi inclus in traducere sau poate este doar o modalitate de a atrage clientii. Dupa cum stiti traducatorii nu cistiga cine stie ce dintr-o traducere, ci din volumul traducerilor. Nu cred ca se poate vorbi de dol.
Pentru unii oameni timpul e mai pretios.
Nu scrie ca intermediaza, asta nu inseamna ca nu o poate face? Se exclude, din formularea reclamei la care te referi, posibilitatea asta? Sau este precizat expres "traduceri pe care le fac eu, persoana juridica subscrisa"?

Credeti-ma am facut publicitate, nu e nici o incalcare a nici unei legi.

Cu privire la activitatile desfasurate de unele institutii ale statului, la care va referiti? Adica angajatul firmai ia actul, il duce la Tribunal, acolo el este apostilat de tribunal, apoi il aduce la firma sau la client. Care activitati nu are voie firma sa le desfasoare? Caratul actelor de colo pana colo? Ca doar nu apostileaza intr-un birou in spatele secretariatului, nu despre asta vorbim, nu?
Si daca omu' se duce acolo crezand ca acolo se fac toate, aposti;lari, traduceri etc., plateste suma si le obtine pe toate facute cum i s-a promis, care este prejudiciul care curge din faptul ca toate acele acte nu s-au facut acolo? Prin ce a fost inselat omul? Ca si eu, daca ma duc la servis auto cred ca acolo va fi reparata masina mea, sa ma supar oare pentru ca, pentru vopsire, au deplasat-o in alt servis dotat cu cele corespunzatoare?

#-o
Ei au de fapt o societate cu obiect de acctivitate 7414, iar daca scrie traduceri, apostilari, nu inseamna ca le fac ei ci ca le pot obtine.
limba romana e interpretabila:))
Codul 7414 se refera la " Activitati de consultanta pentru afaceri si management " iardescrierea ei este:
Aceasta clasa include:
- acordarea de consultatii, indrumare sau asistenta operationala pentru firme si servicii publice. Aceste activitati cuprind:
. relatii si comunicare cu publicul;
. proiectarea sistemului contabil, programe de eficientizare a acestuia si proceduri de control a bugetului;
. asistenta pentru firme si servicii publice privind planificarea, organizarea eficienta si controlul, managementul informatiei etc;
. consultanta privind managementul (conducerea) exploatatiilor agricole (fermelor), acordata de catre agronomi si economisti specialisti in agricultura etc.;

NICI VORBA DE TRADUCERI, APOSTILARI ETC
BAIETII DESTEPTI CARE IAU BANUL OMULUI DECLARA UNA SI FAC ALTA. CHIAR E LEGAL?
Sa se mai observe ca reclama nu se face pentru caratul actelor de colo pana colo.
Publicitatea ascunde natura reala a serviciului, clientul nu este informat ca biroul nu
este autorizat pentru nici una din activitatiledin reclama

Alte discuții în legătură

Concurs de infractiuni sau nu? suflete.unite suflete.unite Mi-am propous sa elaborez a lucrare stiintifica si as avea nevoie de ajutorul colegilor care lucreaza in domeniul traducerilor, al detectivilor, al ... (vezi toată discuția)
Acte eliberate in romania se pot traduce, legaliza si apostila la traducator, notar si la prefectura in italia? viola viola ACTELE ROMANILOR PREZENTI IN ITALIA POT FI TRADUSE DE TRADUCATOR AUTORIZAT IN ITALIA APOI LEGALIZATE, APOSTILATE DE NOTAR SI PREFECTURA DIN ITALIA? (vezi toată discuția)
Traducere limba italiana honey_geoo honey_geoo Buna seara! Vreau sa traduc niste acte in limba italiana. Am nevoie urgenta de ele. Cum anume se procedeaza? Duc copiile la respectivul birou...si mai ... (vezi toată discuția)