avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cat de eficient este Consiliul National pt Combaterea ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cat de eficient este Consiliul National pt Combaterea Discriminarii?

As vrea sa convenim o data pt totdeauna daca tratamentul preferantial, inegal este considerat o forma de discriminare.

Daca da, si daca merg si eu si inca o colega (care am fost tratate preferential, inegal, intr-un sens rau, de catre angajator) si avem si martori, multi, vreo 4-5, ce sanse credeti ca avem la CNCD? A lucrat vreodata cineva cu ei, adica a interactionat?

p.s. am tot intrebat chestia asta si prin alte forumuri, dar nu stiu ce e cu forumul asta, zau.
Cel mai recent răspuns: FLORIN VASILIU , Consultant resurse umane 10:16, 30 Iunie 2010
ctynn a scris:

daca dvs. veti raporta art. 74 alin.(1) lit. c) c. mun. cu art. 5 c. mun. si cu cat mai multa convigere in fata instantei cred ca exista sanse de reusita



Care este legatura cu subiectul ?
articolul 5 face referire in codul muncii la faptul ca e ilegal sa tratezi angajatii preferentia, discriminatoriu, ilegal.

Situatia mea sta asa:

am fost anagajata eu si inca o colega intr-o companie. la scurt timp, dupa numai 2 sapt, a venit o directoare noua care si-a adus prietena cea mai buna. timp de 6 luni nu ni s-a dat nimic de munca, nu ni s-a pus informatia la dispozitie, informatia cu care ar fi urmat sa lucram, am fost excluse din proiecte, sedinte etc. ni s-au dat inclusiv materiale si calculatoare inferioare prietenei. Foarte de curand, ni s-au dat abuziv niste teste (adica neanuntzate) din care sa reiasa ca in 6 luni de zile noi nu stim nimic din ce se intampla. In contextul in care am fost excluse din absolut orice activitate.
urmariti si aceasta discutie:
www.avocatnet.ro/content/for...
Multumesc mult pt link-uri.
Nu stiu cat de in serios este luat la noi acest fenomen de mobbing si cat de multa gravitate ii acorda instantele romanesti?
Pare ceva foarte americanesc si vestic.
Deloc, coruptia este asa de mare incat doar la CEDO sau emigrarea poate fi solutia, voi face public in cateva zile un caz cutremurator legat de un angajat care s-a judecat cu un angajator influent, a fost concediat de doua ori, a demonstrat in instanta tratamentul discriminator, mobbing, victimizare si tot ce tine de acest fenomen, a obtinut de la instanta de fond din nou reintegrarea, salariile pe perioada concedierii si daune morale de 12.000 euro, iar in recursul facut de angajator fara sa depuna nici o proba care sa rastoarne probatoriul de pe fond, i-au fost respinse daunele morale.
Asta-i Romania, unde dreptul la munca este doar in teorie, daca demonstrezi ca ti-a fost ingradit acest drept se considera ca nu ai suferit nici un prejudiciu.

Alte discuții în legătură

Pe perioada unui litigiu de munca cu un angajator, angajatul merge in continuare la munca? este platit? curaj curaj Daca un angajat da un angajator in judecata, cum se procedeaza? angajatul merge la munca in continuare? va fi platit pe perioada in care se judeca in instanta, ... (vezi toată discuția)
Relatii de serviciu intre angajatori si angajati cezar_70 cezar_70 buna seara...am o intrebare va rog frumos....in legislatia romaneasca este sanctionat mobbing-ul?...multumesc (vezi toată discuția)
Care sunt criteriile pt restructurarile unor angajati pe aceeasi pozitie in firma? curaj curaj Avem urmatorul caz: Eu si inca o colega lucram intr-un departament al unei firme. Vine o directoare noua cu oamenii ei, cu care a lucrat in toate joburile ... (vezi toată discuția)