avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... organigrama
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

organigrama

In institutia la care lucrez s-a modificat organigrama, in sensul ca s-au desfiintat directii, serviciii,au aparut alte directii, au fost comasate directii.Directia la care lucram continea un serviciu si un birou. A fost desfiintata directia si biroul si a ramas serviciul cu aceeasi denumire si acelasi obiect de activitate. Ni s-a comunicat ca seful de servici si-a pierdut postul, desi il ocupase prin concurs si ca va fi numit cu delegatie fostul director al directiei. Este legal?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:32, 12 August 2010
freeelis a scris:

Da, este legala aceasta procedura...


Dar modelul de organigrama publicat pe site-ul anfp-ului este legal?
In acel model secretarul u.a.t. are in subordine tot aparatul de specialiate al primarului, iar secretarul se subordoneaza direct primarului...
S-a modificat L. 215/2001 sau trebuie respectat regimul incompatibilitatilor astfel incat primarul sa poata sa isi angajeze sotia, fiul, fiica?
Mai este valabila prevederea potrivit careia primarul dispune de un aparat de specialitate pe care il si conduce?
Va multumesc pentru raspunsuri
Legea nr.215/2001 nu s-a modificat, ultima modificare adusa legii nu priveste aparatul de specialitate ... Deci, prevederea referitoare la acest aparat este inca in vigoare.
Aparatul de specialitate al primarului este structurat pe compartimente functionale, în conditiile legii. Compartimentele functionale ale acestuia sunt încadrate cu funcÑionari publici si personal contractual. In acest caz, trebuie respectat regimul incompatibilitatilor pentru functionarii publici.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aparatul de lucru al consiliului local jurista77 jurista77 Primarul poate propune desfiintarea aparatului de lucru al CL?sau Cl prin presedinte propune asta? (vezi toată discuția)
Delegarea de semnătură a primarului citymanager citymanager Conform Legii nr. 20/2014 de modificare a art. 65 din Legea nr. 215/2001, \\"Primarul poate delega atribuţiile ce îi sunt conferite de lege şi alte acte ... (vezi toată discuția)
Disperare:mai primesc sporul de conducere? iolanda35 iolanda35 Conform OUG 63/2010 serviciul nostru s-a reorganizat si am ramas din 8 doar 4 persoane,colegii mei fiind redistribuiti in alte servicii.Daca....repet daca ... (vezi toată discuția)