Popu a scris:
Soviani l-a avut invitat pe Gabriel Biris, retroactivitatea am inteles ca se aplica pina la 1 iulie. Ai un control in 2011 si esti declarat dependent platesti pina in 2010, 1 Iulie (momentul in care au aparut noile litere din lege)
Cel putin asa am inteles retroactivitatea in cazul asta. Acum ramine de vazut primul caz de PFA ce e pus sa plateasca retroactiv pe perioada de dinainte de 1 iulie 2010.
Nu stiu cine e gabriel biris dar abereaza numai tampenii. Nici o lege, in romania si nu numai, fie ea fiscala, penala, sau de orice natura, nu se poate aplica retroactiv.
Retroactivitatea in cauza se refera la situatia in care: Un pfa care se considera independent si plateste taxele ca si pana la 1 iulie, in urma unui control care va decide ca activitatea lui e dependenta. In acest caz se vor recalcula toate contributiile ca la o activitate dependenta, de la 1 iulie pana in prezent, atat pentru el cat si pentru agajator; plus penalizati plus amenzi.
Asta e retroactivitatea de care se vorbeste in lege. parioada anterioara 1 iulie 2010 nu este afectata deloc.