Buna seara,
Deoarece mi s-a desfacut contractul de munca in mod abuziv si ilegal am actionat in judecata societatea angajatoare. In cererea de chemare in judecata am solicitat si repunerea in drepturi - reangajarea. Acest lucrul l-am solicitat in ideea de a putea beneficia de ajutor de somaj dupa ce se va solutiona litigiu : sa se dispuna reangajarea si imediat sa mi se intocmeasca formele pentru ajutor de somaj. Este posibila reintegrarea in cazul in care societatea angajatoare este in stare de functiune insa nu mai presteaza activitate - adica nu mai are nici un angajat in firma (de fapt eu am fost singura angajata a societatii respective).?
Multumesc
Da, parchetul va trimite informatii cu privire la dosarul penal instantei civile (adica , daca s-a inceput sau nu urmarirea penala) ... daca Parchetul constata ca s-a savarsit intr-adevar infractiunea de fals in inscrisuri sub semnatura privata va trimite dosarul instantei penale spre solutionare.
Numai dupa obtinerea unei solutii de condamnare in dosarul penal se va putea solutiona si litigiul de munca.
Verificarea de scripte a fost solicitata in dosarul civil in baza art. din codul civil tocmai pentru a nu se suspenda civilul in favoarea solutionarii penalului. In dosarul penal sunt documente realizate in fals prin contrafacerea semnaturii pe o perioada indelungata - mai mare de 3 ani. Printre aceste documente este la dosar si Cererea de demisie anexata la decizia de incetare a contractului de munca. In expertiza grafica dispusa la dosar penal s-a intocmit raport de expertiza in care este mentionat autorul semnaturilor in persoana angahjatorului.
Daca aceste relatii vor fi furnizate pe cale oficiala din dosarul penal in dosarul civil ,prin adresa, solutionarea dosarului civil este posibila fara a se astepta solutionarea celui penal?
Cu stima
In art.19 alin (2) C.proc.pen. este consacrata regula penalul ţine în loc civilul si dispune că judecata în faţa instanţei civile se suspendă până la rezolvarea cauzei penale.
Ca urmare a solicitarii mele prin adresa catre Parchet mi s-a comunicat o copie a raportului de expertiza grafica ce a fost intocmit in dosarul penal. In acest raport de expertiza a fost realizata si expertiza grafica pentru documentul cerere de demisie ce a fost anexata la decizia de incetare a contractului de munca. In raport este mentionat de asemenea pentru fiecare document expertizat cui ii apartine semnatura de pe documentul respectiv.
In cazul documentului ce este necesara expertiza grafica pentru solutionarea litigiului de munca este mentionat ca semnatura de pe cerere de demisie a fost executata de catre angajator indicandu-i-se si numele in clar.
Voi depune acest raport de expertiza grafica dispus si intocmit in dosarul penal la dosarul civil.
La urmatorul termen se va solutiona dosarul?
Cu stima
Am consultat incheierea de sedinta de la ultimul termen de judecata. Este mentionat sa se inainteze copia raportului de expertiza la dosar pentru cererea de demisie, raport realizat in dosarul penal, pentru solutionarea cauzei. Raportul de expertiza l-am depus la dosarul cauzei (este favorabil).Se va solutiona dosarul la urmatorul termen?
Avocatul partii intimate la ultimele 5 termene nu s-a prezentat in instanta. Mai poate depune intimata documente care sa tergiverseze solutionarea cauzei (gen: termen pentru angajare avocat)?
Cu stima