avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum se poate solutiona un litigiu de munca?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum se poate solutiona un litigiu de munca?

Buna seara,
Deoarece mi s-a desfacut contractul de munca in mod abuziv si ilegal am actionat in judecata societatea angajatoare. In cererea de chemare in judecata am solicitat si repunerea in drepturi - reangajarea. Acest lucrul l-am solicitat in ideea de a putea beneficia de ajutor de somaj dupa ce se va solutiona litigiu : sa se dispuna reangajarea si imediat sa mi se intocmeasca formele pentru ajutor de somaj. Este posibila reintegrarea in cazul in care societatea angajatoare este in stare de functiune insa nu mai presteaza activitate - adica nu mai are nici un angajat in firma (de fapt eu am fost singura angajata a societatii respective).?
Multumesc
Rectific , cu scuzele de rigoare :
se solicita drepturile salariale cuvenite de la data desfacerii contractului individual de muncă până la reintegrarea efectivă :)

Normal ati putea face recurs cu privire la solutia pronuntata pe acest capat de cerere.
Unde fac recurs?
Sunt gresite perioadele atat pentru perioada actului aditional cat si din momentul deciziei pana la reintegrare.
Pronuntarea s-a facut azi. Am sunat la Tribunal si d-na grefier mi-a citit "minuta"
Am spus si dumneai ca s-au gresit perioadele, datele.
Nu se poate face o cerere de rectificare ?
Cu stima
Se poate rectifica prin "cerere de indreptare,lamurire si completare a hotararii" pentru ceea ce s-a gresit"
Cu stima
1. Pentru erori materiale se poate face cerere de indreptarea erorii materiale.
Potrivit art.281 alin.1 C.proc.civ., erorile sau omisiunile cu privire la numele, calitatea şi susţinerile părţilor sau cele de calcul , precum şi orice alte erori materiale din hotărâri sau încheieri pot fi îndreptate din oficiu sau la cerere .
Cererea de îndreptare poate fi formulată oricând şi nu doar în termenul de prescripţie a dreptului de a solicita executarea silită , întrucât legiuitorul nu prevede nici o limitare în timp.

2. Recursul se depune la tribunal , apoi dosarul va pleca la Curtea de apel.
La Tribunal nu se poate rezolva greseala? Sa nu mai ajung la Curtea de Apel.
Prin Cerere de indreptare a hotararii?
Cu stima

Alte discuții în legătură

Indreptare eroare hotarare judecatoreasca Nina1 Nina1 Buna seara, In cadrul unui dosar civil avand ca obiect litigiu de munca instanta s-a pronuntat \"gresit\" in ceea ce priveste doua capete de cerere in sensul ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata litigiu de munca Nina1 Nina1 In cadrul unui dosar ce priveste un litigiu de munca ce pot fi considerate cheltuieli de judecata? Cu stima (vezi toată discuția)
Interpretare art.281 ind.3 cpc ioananecula ioananecula In ceea ce priveste cererea de acordare a cheltuielilor de judecata formulate de intimati, tribunalul constata ca in baza art.281 ind.3,alin 2 Codul de ... (vezi toată discuția)