avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum se poate solutiona un litigiu de munca?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum se poate solutiona un litigiu de munca?

Buna seara,
Deoarece mi s-a desfacut contractul de munca in mod abuziv si ilegal am actionat in judecata societatea angajatoare. In cererea de chemare in judecata am solicitat si repunerea in drepturi - reangajarea. Acest lucrul l-am solicitat in ideea de a putea beneficia de ajutor de somaj dupa ce se va solutiona litigiu : sa se dispuna reangajarea si imediat sa mi se intocmeasca formele pentru ajutor de somaj. Este posibila reintegrarea in cazul in care societatea angajatoare este in stare de functiune insa nu mai presteaza activitate - adica nu mai are nici un angajat in firma (de fapt eu am fost singura angajata a societatii respective).?
Multumesc
Nu cred ca se mai poate solicita un termen pentru angajarea unui avocat, atata timp cat aceasta are deja unul .

După ce în şedinţa de judecată, în cadrul dezbaterilor orale şi contradictorii, au fost administrate toate mijloacele de dovadă, rezolvate toate excepţiile procesuale şi după ce părţile prezente la proces şi-au spus cuvântul asupra fondului cauzei, dacă instanţa se consideră lămurită, preşedintele completului de judecată va declara dezbaterile închise în vederea deliberării şi pronunţării hotărârii.
Va multumesc respectuos pentru promptitudine si profesionalism dle. freeelis.
Am omis sa precizez faptul ca avocatul intimatei la ultimul termen avut a transmis ca nu mai reprezinta intimata pentru ca reprezentantul acesteia este neserios. Acest lucru s-a consemnat in sedinta publica. In incheierea de sedinta, de altfel, s-a precizat ca avocatul intimatei nu a prezentat nici un document cum ca ar fi reziliat contractul de reprezentare cu intimata. Sa inteleg ca nu se poate tergiversa solutionarea cauzei pe motiv sa se angajeze un nou avocat?
S-au administrat toate probele la dosar. Expertize grafoscopice s-au efectuat si depus pentru toate documentele ce sunt contestate de mine si este indicat clar autorul semnaturilor in persoana angajatorului. De altfel, am depus la dosar prin compartiment arhiva si cheltuielile materiale pe care le-am facut pentru administrarea probelor la dosar, deoarece intimata nu a vrut sa prezinte documentele a trebuit ca eu sa fac demersurile necesare la institutiile statului pentru a le prezenta instantei.
Cu stima
Doamna Nina,dupa ce se va termina toata nebunia asta cu tribunalul,sa scrieti aici rezultatul final si daca are rost ca cei aflati intro situatie asemanatoare cu a dumneavoastra sa regurga si ei la a isi cere drepturile salariale cu ajutorul tribunalului.:)
denise_ionelia a scris:

Doamna Nina,dupa ce se va termina toata nebunia asta cu tribunalul,sa scrieti aici rezultatul final si daca are rost ca cei aflati intro situatie asemanatoare cu a dumneavoastra sa regurga si ei la a isi cere drepturile salariale cu ajutorul tribunalului.:)


Chiar daca va posta decizia instantei , hotararea de a actiona in instanta apartine celui care se adresează instanţei judecătoreşti cerând apărarea unui drept al său sau al unui interes ocrotit de lege.
De asemenea, practica judiciara nu este unitara.
In cererea de chemare in judecata am solicitat si la plata de daune morale. Ma pot folosi si de concediu medical ( in plus fata de dovezile deja depuse la dosar pentru argumentarea solicitata)?
Cu stima

Alte discuții în legătură

Indreptare eroare hotarare judecatoreasca Nina1 Nina1 Buna seara, In cadrul unui dosar civil avand ca obiect litigiu de munca instanta s-a pronuntat \"gresit\" in ceea ce priveste doua capete de cerere in sensul ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata litigiu de munca Nina1 Nina1 In cadrul unui dosar ce priveste un litigiu de munca ce pot fi considerate cheltuieli de judecata? Cu stima (vezi toată discuția)
Interpretare art.281 ind.3 cpc ioananecula ioananecula In ceea ce priveste cererea de acordare a cheltuielilor de judecata formulate de intimati, tribunalul constata ca in baza art.281 ind.3,alin 2 Codul de ... (vezi toată discuția)