Buna seara,
Deoarece mi s-a desfacut contractul de munca in mod abuziv si ilegal am actionat in judecata societatea angajatoare. In cererea de chemare in judecata am solicitat si repunerea in drepturi - reangajarea. Acest lucrul l-am solicitat in ideea de a putea beneficia de ajutor de somaj dupa ce se va solutiona litigiu : sa se dispuna reangajarea si imediat sa mi se intocmeasca formele pentru ajutor de somaj. Este posibila reintegrarea in cazul in care societatea angajatoare este in stare de functiune insa nu mai presteaza activitate - adica nu mai are nici un angajat in firma (de fapt eu am fost singura angajata a societatii respective).?
Multumesc
La termenul avut s-au discutat toate capetele din cererea de contestatie si a ramas in pronuntare pentru saptamana viitoare.
Ce implica aceasta ramanere in pronuntare?
Cu stima
1. Ce inseamna cand se solicita intr-un litigiu de munca :" plata salariului de la data cuvenita pana la plata efectiva"?
Explic acum sensul intrebarii: In deschiderea actiunii pe rolul instantei avocatul care m-a reprezentat a mentionat sa mi se plateasca salariul de la data in care s-a intocmit cererea de incetare a cim anexata la decizia de incetare a cim (cerere realizata in fals prin contrafacerea semnaturii mele) si pana la data introducerii actiunii .
Eu la primul termen de judecata am facut precizarea sa mi se plateasca salariul de la data in care mi s-a desfacut cim si pana la plata efectiva, indexate , majorate si actualizate.
Asta inseamna ca instanta ar fi trebuit sa dispuna plata sarariului de la data in care a fost realizata incetarea cim - 1 ianuarie 2008 - si pana la data pronuntarii sentintei?
Cu stima
Intr-adevar, asa este cum ati spus si dvs ... salariul se va solicita de la data incetarii c.i.m. si pana la data pronuntarii hotararii de catre instanta de judecata.
Of!
Nu mai inteleg nimic.
In cazul acesta a gresit completul de judecata in pronuntare.
1.Am solicitat anularea actului aditional la cim prin care s-a facut modificarea cim de la 4 ore la 1 ora pe zi si salariul de la 440 lei la 110 lei/luna in perioada 1 iulie 2007 - 1 ianuarie 2008 - s-a acceptat anularea
2.Avocatul care a scris actiunea a scris ca solicit : plata salariului datorat pentru perioada 1 iulie 2007-1 ianuarie 2008, reprezentand diferenta pentru norma de lucru de la 4 ore la 1ora, in cuantum de 1980 lei"
3. anularea deciziei de desfacere a cim- s-a acceptat
4. Avocatul a scris : plata salariului cuvenit pentru norma de lucru de 4 ore pe zi, pentru perioada 1 ianuarie 2008 si pana la data introducerii prezentei actiuni
Eu la primul termen de judecata am facut precizarea si completarea in sensul ca: "cu privire la capatul de cerere 2 si 4 inteleg sa fac precizarea in sensul ca solicit si obligarea la plata unei despagubiri egale cu salariile indexate , majorate si reactualizate de la data cuvenita si pana la data platii efective."
5 Reintegrarea - s-a acceptat
Instanta a dispus:
Pentru punctul 2 si 4 in felul urmator:
- obliga intimata la plata salariului pentru 1 iulie 2007 - 1 august 2007 privind diferenta de la 1 ora la 4 ore suma de 1980 lei indexata, majorata si actualizata
- plata salariului de la 1 august 2008 - 19 iunie 2009 (data introducerii actiunii) indexate, majorate si actualizate.
Ce e de facut? N-are nici o noima pronuntarea. Cum se poate rectifica?
Cu stima