dragi colegi avocati, am si eu o nedumerire caci am auzit mai multe opinii despre cele de mai jos. dupa cum se stie, avocatii platesc 10% din salariu la barou si trimestrial impozitul la administratia financiara.
in afara de acestea, mai trebuie sa platim altceva pt sanatate? am auzit cum ca trebuie sa fii inscris la o casa de sanatate (gen opsnaj) si sa platesti si acolo..este adevarat sau nu?
eu sunt in ceata si as dori ceva clarificari-ce si unde trebuie sa platesc:)
multumesc si weekend placut!
Nu are cum sa fie derogatoriu sistemul avocatilor. Sistemul de sanatate in romania este un sistem social la care trebuie sa cotizeze toti cei care obtin venituri(*). Iar legea spune tocmai acest lucru. Nu exista vreo prevedere legislativa ca sa-i scuteasca pe avocati de cotizatia la sanatate.
Dupa parerea mea, avocatii datoreaza CASS in baza legii 95/2006 ca si obtinatori de venituri, si nu conteaza ca sunt asigurati (sau nu? este o permanenta controversa) prin CAA. Si daca cineva (nu neaparat avocat) detine un plan de asigurare medicala privata gen Medicover GOLD, tot plateste CASS. Ca si obtinator de venituri si nu neaparat pentru "a avea asigurare medicala"...