avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... contributii sanatate avocati
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

contributii sanatate avocati

dragi colegi avocati, am si eu o nedumerire caci am auzit mai multe opinii despre cele de mai jos. dupa cum se stie, avocatii platesc 10% din salariu la barou si trimestrial impozitul la administratia financiara.
in afara de acestea, mai trebuie sa platim altceva pt sanatate? am auzit cum ca trebuie sa fii inscris la o casa de sanatate (gen opsnaj) si sa platesti si acolo..este adevarat sau nu?
eu sunt in ceata si as dori ceva clarificari-ce si unde trebuie sa platesc:)
multumesc si weekend placut!
Cel mai recent răspuns: Alex Chiciu , Avocat 15:44, 4 Septembrie 2010
cred ca am inteles acum! deci oug 58 nu are treaba cu avocatii, in timp ce legea 95/2006 se aplica tuturor..am inteles corect?
Legea 95/2006 e cadrul general, da. Cu toate astea, cum spuneam, exista si interpretari cum ca sistemul avocatilor este derogatoriu.
ok, iti multumesc mult andreea! si imi cer scuze ca am tot insistat pe acest subiect, insa doream sa lamuresc aceasta problema!
Nu are cum sa fie derogatoriu sistemul avocatilor. Sistemul de sanatate in romania este un sistem social la care trebuie sa cotizeze toti cei care obtin venituri(*). Iar legea spune tocmai acest lucru. Nu exista vreo prevedere legislativa ca sa-i scuteasca pe avocati de cotizatia la sanatate.
Dupa parerea mea, avocatii datoreaza CASS in baza legii 95/2006 ca si obtinatori de venituri, si nu conteaza ca sunt asigurati (sau nu? este o permanenta controversa) prin CAA. Si daca cineva (nu neaparat avocat) detine un plan de asigurare medicala privata gen Medicover GOLD, tot plateste CASS. Ca si obtinator de venituri si nu neaparat pentru "a avea asigurare medicala"...
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Septembrie 2010
Alex Chiciu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa... ordonanta lui boc Mihaela Elena Mihaela Elena Buna seara. Am o intrebare la care nimeni nu poate/nu stie sa-mi raspunda: si avocatii sunt inclusi in depunea pana azi (respectiv miercuri 25.08.2010) ... (vezi toată discuția)
-pfa: ele obtin 2 categorii de venituri: drepturi de autor si alte venituri. pentru alte venituri se aplica legislatia care a fost inaintea de oug 58 ContSters116443 ContSters116443 Buna ziua, In urma faimoaselor declaratii de astazi ale asa-zisilor ministri ai Muncii si Finantelor, cum ca \"PFA-urile obtin 2 categorii de venituri: ... (vezi toată discuția)