avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... probleme in familie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

probleme in familie

Buna.
sunt nou pe forum si nu stiu daca postez bine asa ca sa nu "tipati".

Problema este in felul urmator.

Un cetatean Roman minor este tinut de catre parinti cu forta in alta tara , respectiv Spania.

Care ar fii procedura sau organele abilitate la care ar purtea apela pentru ca acesta sa se intoarca inapoi in tara cat mai repede cu putiinta. a fost retras de la scoala fara stirea lui si va trebui reinscris destul de repede.Problema este k nu e maltratata fizic ci psihic. nu mai are pofta de mancare, nervos tot timpul, plange continuu, etc

ma poate ajuta cineva cu niste informatii legate de modul prin care ar putea sa ajunga inapoi in tara in conditii legale?

va multumesc.

bun. adelaida. de ce spui neaparat k e o fata?

nu am specificat acest lucru. deci daca se poate specifica raspunsul la prima intrebare e totul OK

si 2. sa tii un copil inchis in casa, sa il obligi sa plece dincolo cu forta, sa il iei pe sus si sa te comporti k un caine cu el nu mi se par lucruri pe care un parinte sa le faca.

si doi el lupta pentru scoala de aici nu pentru un presupus iubit pe care il invoci tu.

deci intrebarea ramane cum poate sa faca sa ajunga in tara.

si in plus. o fata daca ar fi luata de langa un iubit prin faptul k sa presupunem k ai tine-o inchisa in casa si celelalte nu au nici o legatura. ea ar suferi poate numai pentru faptul k nu il mai vede.

ei aici e cu totul o alta problema si anume scoala.

(1) Copilul are dreptul sa depuna singur plangeri referitoare la
incalcarea drepturilor sale fundamentale.

Acum stii ce trebuie facut.
aNdreiD nu prea inteleg eu cele 4-5 prevederi dar autoritatile sunt singurele care pot face ceva. am crezut k e o cale mai simpla si care sa rezolve problema mai repede fara atatea chestii ....judecata si altele

Si adelaida. tinand cont k esti in clasa a 11 si esti retras de la un liceu, locul tau ramane liber. in cazul unui transfer atunci locul tau va fii ocupat si tu ce vei face pe urma? stai k milogu la indemana inspectoratului sa suplimenteze pe undeva un loc.

am sau nu dreptate in acest sens?
Ei, am presupus si eu nu am dat cu parul:)
Chiar nu conteaza daca este fata sau baiat,este minor si este cu parintii.
Un " sa zicem un prieten al minorului" ii va fi greu sa dovedeasca maltratarea psihica. si scoaterea acestuia de sub tutela parintilor. Poate ca parintii au dorit chiar separarea minorului de un anturaj care nu-l considerau bun pt. copilul lor, stii parintii sunt cei care indruma copii cel putin pana la majorat.
Aaaaaa, scoala este si in Spania, daca copilul doreste sa studieze va face acest lucru si acolo, a fost retras daca parintii doresc sa se stabileasca acolo.
Oricum ca prieten nu vei putea sa faci nimic, poate te alegi cu un proces de calomnie.
bun bun adelaida. dar ti se pare firesc ca copilul sa ajunga in situatia de a fugi de acasa? si nu ma gandesc eu sa fac ceva pentru ca nu am ce face. el e singurul care poate sa depuna plangere dupa cum a spus aNdreiD.

si 2 sa nu comparam scoala din Spania cu scoala din Romania. aici am dreptate? sunt cu cel putin 2 clase sub nivelul nostru de intelectualitate. si nu ma refer numai la spania ci si Austria, germania, Olanda, si inca cateva tari prin care am mai umblat si eu si am habar ce e pe acolo.

deci eu unu nu am chef de nici un proces doar d niste sfaturi pe care el nu le poate afla de acolo. cnd apuca sa vorbeasca pe net sta abia 10 minute dc sta si atat. deci nu are el timpul necesar de asa ceva. si in plus sincer sa fiu cunosc anturajul lui si chiar nu e un copil sau anturaj problema, chiar un grup linistit

deci ca sa nu mai fie evitarea raspunsului. date despre el nu pot da deoarece inca nu am un raspuns la ceea ce doresc sa shtiu. nu nu este o faata este un baiat, un foarte bun prieten. vorbim foarte des
dar vad ca pe aici nimeni nu pricepe ce vreau eu defapt.

te contrazici e bun prieten dar nu ai date despre el?
ce te face sa crezi ca nu pricepe nimeni ce vrei?

Alte discuții în legătură

Schimbarea custodiei de la tata la mama raduanacris raduanacris buna seara.baiatul care acum are 15 ani este incredintat spre crestere si educare tatalui de6ani.are hotarare definitiva si irevocabila.acum,tatal este in ... (vezi toată discuția)
Vreau sa plec de acasa cristina-maria05 cristina-maria05 Buna ..... Ma numesc Cristina si as dori sa plec de acasa din cauza parintilor mei . Am facut o prostie am avut o relatie de lunga durata cu el , am fost la ... (vezi toată discuția)
Vreau sa plec de acasa! ContSters295418 ContSters295418 Buna!Am 17 ani si vreau sa plec de acasa.Nu ma mai inteleg deloc cu parintii si vreau sa plec la iubitul meu care este major.Nu as vrea sa pateasca nimic el ... (vezi toată discuția)