avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... se poate recupera taxa de poluare?
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

se poate recupera taxa de poluare?

buna ziua
am un vw bora,an fabricatie 2001,inmatriculat in tara in data de 06.10.2008.as vrea sa stiu daca as putea recupera taxa de poluare,
daca se poate,poate imi recomandati un avocat,eu fiind din Botosani
va multumesc
o zi buna
Am vazut data ptr prima masina ,chiar de aceea am raspuns si ptr ca eram de alta parere cu opinia colegului care-si oferea serviciile juridice.
Nu pot sa inteleg de ce colegul av. care v-a scris a spus ca se recupereaza taxa ptr acea data!
Ptr cea de-a 2-a spuneti-mi data exacta.
Credeti-ma ca daca se putea face ceva imi ofeream eu serviciile.........
Eu zic ca oricum aveti la dispozitie 5 ani ca sa se prescrie o astfel de actiune de la data platii si mai intrebati peste 2 ani, poate Curtea Europeana raspunde pana atunci favorabil sesizarii depuse si doar apoi o sa schimbe practica in ceea ce priveste astfel de taxe de poluare.
pt cea de-a 2-a nu stiu data exacta,nu este proprietatea mea,dar o sa revin sa va spun
va multumesc
Larisa Dudciuc a scris:

Am vazut data ptr prima masina ,chiar de aceea am raspuns si ptr ca eram de alta parere cu opinia colegului care-si oferea serviciile juridice.
Nu pot sa inteleg de ce colegul av. care v-a scris a spus ca se recupereaza taxa ptr acea data!
Ptr cea de-a 2-a spuneti-mi data exacta.


Haideti sa va ajut sa intelegeti de ce spun ca se recupereaza: dintr-un singur motiv: pentru ca atat eu cat si colegii mei din cadrul cabinetului avem numeroase actiuni castigate pe recuperare taxe speciale de prima inmatriculare, taxe de poluare si diferente rezultate dintre taxele de prima inmatriculare si taxele de poluare. Ca sa nu mai vorbim de actiuni castigate pe obligativitatea inmatricularii fara plata taxei de poluare.

Pur si simplu este activitatea noastra principala, avem actiuni la nivel national si vorbim din experienta.

"decizie administrativa"??? #-o poate doreati sa va referiti la o cu totul altfel de hotarare...

referitor la termenul de prescriptie de 5 ani #-o pe care dvs cu vadita eroare il indicati acestui utilizator, va fac cunoscut ca aici nu este cazul unor creante bugetare a caror incidenta o are codul fiscal ci este incident termenul general de prescriptie de 3 ani conform Decretului 167/1958.

"Prin activitatea noastra urmarim realizarea intereselor clientilor nostri cu celeritate si cheltuieli minime.

Din lista de servicii juridice oferite ne remarcam in actiunile de pretentii in vederea recuperarii taxelor auto de prima inmatriculare si taxelor de poluare in judetul Alba, Sibiu, Hunedoara."
- probabil ati uitat ce ati scris pe propria pagina de internet... sau nu ilustreaza de fapt adevarul?:O

Dupa toata aceasta discutie, nici nu este de mirare de ce nu castigati astfel de actiuni.

Simbotin Remus
Avocat & Mediator
Vorbiti la modul general!
Credeti-ma ca am castigat astfel de actiuni, dar nu am angajat cauze doar de dragul de a lua onorariu si la sfarsit clientul sa nu poata sa-si investeasca o astfel de hotarare .
As vrea sa aratati potentialilor d-voastra clienti o decizia a Curtii de Apel Alba sau Cluj , prin care se restituie o taxa de poluare platita intre 1 iulie 2008-15 februarie 2008, nu vorbiti la modul general!
Aratati-ne si din Brasov!
As vrea sa vad ca ati castigat o astfel de cauza, adica sa-si recupereze clientul taxa de poluare platita la o astfel de data.
Daca lucrati la nivel national.....aratati-mi o hot investita ptr o taxa platita in acest interval pe raza Curtii de Apel Alba si Cluj, fie si Brasov

Alte discuții în legătură

Taxa auto 2010 cucu_bau cucu_bau Buna ziua, ma intereseaza daca se poate recupera o taxa auto, pe poluare/de prima inmatriculare platita in 2010 pentru un autoturism la mana a doua, cumparat ... (vezi toată discuția)
Taxa de poluare eu_craciun eu_craciun buna ziua, am auzit ca se restituie taxa de poluare doar daca mi-am inmatriculat masina intr-un anumit termen si anume 15.12.2008-19.02.2010, este ... (vezi toată discuția)
Taxa poluare Raluca  Todea Raluca Todea Buna ziua! Am facut o cerere de chemare in judecata pentru recuperare taxa de poluare la Tribunalul Sibiu, care a fost respinsa. Am procedat apoi la calea de ... (vezi toată discuția)