avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... grila de salarizare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

grila de salarizare

Grila de salarizare cuprinde salariile tarifare de incadrare din statele de plata sau sunt cele la care se aplica coeficientii minimi de ierarhizare plus sporurile?
Pt. mediul privat salariul minim a ramas tot 600 lei inmultit cu coeficientul minim de ierarhizare 1,2 = 720 lei?
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 22:19, 11 Iulie 2010
@ctynn, tot nu mi-ati spus: cum aplic coeficientul de ierarhizare intr-o societate unde salariul cel mai mic este si cel mai mare, adica este unic, si nu exista salariu minim negociat pe unitate?
particularizand, omiteti sa apreciati ca in cele mai multe cazuri nu veti gasi acea firma care sa aiba angajati numai 2 pers. cu studii sup. !
freeelis a scris:

Salariul minim brut pe unitate nu poate fi negociat sub salariul minim brut pe economie.
In conditiile in care la nivel de unitate nu exista incheiat CCM , atunci sunt aplicabile prevederile CCM incheiat la nivel superior ... daca o unitate nu are stabilit un salariu minim brut, atunci se poate lua in consideratie salariul minim brut pe economie ca fiind salariul minim negociat pe unitate.

nu se poate pentru ca tuturor firmelor li se aplica un CCM.
ctynn a scris:

freeelis a scris:

Salariul minim brut pe unitate nu poate fi negociat sub salariul minim brut pe economie.
In conditiile in care la nivel de unitate nu exista incheiat CCM , atunci sunt aplicabile prevederile CCM incheiat la nivel superior ... daca o unitate nu are stabilit un salariu minim brut, atunci se poate lua in consideratie salariul minim brut pe economie ca fiind salariul minim negociat pe unitate.

nu se poate pentru ca tuturor firmelor li se aplica un CCM.

De ce nu se poate ? ... o mare parte din societati nu au CCM , astfel incat le sunt aplicabile prevederile CCMN.
Ultima modificare: Duminică, 11 Iulie 2010
Cornel Vasile, Consilier juridic
ctynn a scris:

particularizand, omiteti sa apreciati ca in cele mai multe cazuri nu veti gasi acea firma care sa aiba angajati numai 2 pers. cu studii sup. !

Particularizand, v-am dat un exemplu concret al unei firme in care cei doi angajati suntem eu, contabilul sef, si patronul, informatician, amandoi cu studii superioare.
Nu s-a negociat salariu minim pe unitate si am luat ca reper pentru aplicarea coeficientului de ierarhizare salariul minim pe economie, adica 600 lei. Pana la interventia dvs. am crezut ca am procedat corect. Acum nu stiu ce sa mai cred.

Alte discuții în legătură

Salariu minim studii superioare epifanie epifanie Buna seara .Sant administrator al unui SRL cu capital privat al unei comune .Trebuie sa angajez o contabila ce are studii superioare..Ce salariu pot sa-i dau ... (vezi toată discuția)
Salariul minim pe unitate crimson crimson [quot]Noul contract de munca la nivel national (CCM) prevede ca personalul incadrat pe functii pentru care conditia de pregatire o reprezinta studiile ... (vezi toată discuția)
Salarii / ianuarie 2011 florentina_2010 florentina_2010 Poate ma ajuta cineva in privinta stabilirii salariilor pe luna ianuarie 2011.Se apropie data cand trebuie sa platim salariile pe ianuarie, insa nu stim ce ... (vezi toată discuția)