avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... SC amendata pt. parcat masina pe spatiul verde - ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

SC amendata pt. parcat masina pe spatiul verde - posibil?

O societate comerciala poate fi sanctionata contraventional de catre Politia Comunitara pentru ca a parcat masina pe spatiul verde? Procesul verbal a fost intocmit in lipsa si fara martori intrucat "nimeni nu a vrut sa-si decline calitatea de martor". Probabil au facut poze la masina.

Intrebari:
-nu trebuia sanctionata persoana fizica care conducea masina?
-eventualele fotografii pot fi folosite? Fac ele dovada ca la data respectiva masina era pe iarba?
-e credibila imprejurarea ca nici un martor nu a vrut sa semneze in conditiile in care era trafic intens de populatie la acea ora prin locul respectiv?

SC-ul nu ramane fara permis, insa masina sa (proprietate) este parcata pe spatiul verde. Adica SC-ul poate cumpara dar nu poate suporta consecinte?


Pai aia e problema! Suporta consecintele cine incalca in mod direct norma. Nu SC a pus masina pe iarba. In schimb, daca SC nu plateste rovigneta, atunci e buna de plata.
kimbao a scris:


SC-ul nu ramane fara permis, insa masina sa (proprietate) este parcata pe spatiul verde. Adica SC-ul poate cumpara dar nu poate suporta consecinte?


Pai aia e problema! Suporta consecintele cine incalca in mod direct norma. Nu SC a pus masina pe iarba. In schimb, daca SC nu plateste rovigneta, atunci e buna de plata.

Nu doresc sa va contrazic..urmati calea pe care o considerati de cuviinta.
Mie personal mi se pare ca, daca am urma rationamentul dumneavoastra, nici Finantele, nici ITM-ul si nici un organ de control nu ar aplica amenzi firmelor. Doar administratorul nu depune bilantul, vanzatorul face evaziune fiscala etc.....
Repet, nu va contrazic, chiar vad o logica. Dar pur si simplu nu pot sa o impartasesc. Nu cred ca aceasta fapta este aceeasi cu neacordarea de prioritate, trecutul pe rosu sau depasirea neregulamentara---acestea sunt contraventii care sunt de competenta exclusiva a Politiei. In ceea ce priveste parcatul neregulamentar este de competenta Primariei, prin serviciile sale, in speta Politia Locala, iar amenzile sunt continute intr-un HCL. Total diferit fata de circulatia pe drumurile publice.
SC ia amenda pentru nedepunerea bilantului pentru ca aceasta obligatie ii incumba societatii.

Evaziunea fiscala NU o face vanzatorul si NU o face nici societatea comerciala. Ci doar administrator, director, reprezentant legal. Cate SC-uri ati vazut infundand puscaria pentru evaziune fiscala?

In final, ce parere aveti de speta asta?
[ link extern ]
Corect. Am mai vazut astfel de sentinte. Insa in ceea ce priveste speta dumneavoastra nu cred ca este relevanta. Repet, poate instanta hotaraste altfel, este doar parerea mea.
Tot parerea mea este ca daca erati in alta tara nu parcati neregulamentar. Si tot parerea mea este ca ar trebui sa ne asumam greselile.
Personal cred ca nu exista suficiente locuri de parcare, indiferent de orasul din tara despre care vorbim, insa in nici un caz nu ne scuza comportamentul huliganic impotriva spatiilor verzi, impotriva parcurilor de joaca etc. Repet, ma simt si eu in aceeasi oala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda contraventionala firma Matei Eugen Marius Matei Eugen Marius Societatea X a fost sanctionata contraventional pentru parcare neregulamentara a autoturismului, in baza unei HCL a Primariei. Sanctiunea nu a fost stabilita ... (vezi toată discuția)
Amenda trecere pe rosu dupa depasirea semaforului pe culoarea verde AdrianCr AdrianCr Buna ziua, Am fost sanctionat cu amenda si suspendarea permisului si amenda in urmatoarea situatie: Ma aflam a 3-a masina la semafor si doream sa virez ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva procesului verbal de contraventie pentru ridicare auto razvanmitre razvanmitre Buna ziua! Astazi mi-au ridicat masina in sectorul 1 de pe bulevardul kiseleff, si as avea cateva intrebari: In primul rand motivul ridicari este ... (vezi toată discuția)