Buna seara am si eu o intrebare?
Parintii mei au fost casatoriti acum 20 de ani,ce au rezultat 2 copii.S-au despartit eu am ramas la mama si fratele meu la tata.Tata a luat si certificatul meu de nastere atunci.Intrebarea mea este??Kre a fost motivul pentru care a luat certificatul meu de nastere atata timp cat eu am ramas la mama si daca trebuia sa imi plateasca pensia alimentara tata???
Multumesc
Pai mama spune k nu a fost nici un proces si k tata l-a luat pe fratele meu si certificatul meu si a plecat,iar tata spune k asa a hotarat legea !
Referitor la certificat cu iz penal care sunt procedurile??
Multumesc
Deci,nu exista o hotarare judecatoreasca pentru incredintarea minorului.In fapt,nu exista dreptul dvs.pt.a-i cere tatalui pensie alimentara.Daca sunteti sigura ca tatal s-a folosit de certificatul dvs.pt.a-si rezolva anumite probleme,ar putea fi vorba de fapta penala.Dar...sunteti sigura ca vreti asta?
Daca parintii dvs. sunt doar despartiti in fapt si nu exista deci o hotarare de divort definitiva si irevocabila nu aveti dreptul la pensie.
Daca insa exista aceasta hotarare de divort puteti solicita instantei de judecata stabilirea unei pensii de intretinere in favoarea dvs. pensie ce va fi stabilita fie la venitul minim pe economie -asta in situatia in care tatal nu realizeaza venituri , fie in functie de venitul acestuia daca realizeaza venituri ( angajat cu forme legale).
Pensia se va stabili in primul caz in suma fixa , iar in cea de-a doua varianta in procent de 25 % din venitul realizat.
In cadrul actiunii va trebuie sa faceti dovada ca va aflati in continuarea studiilor cu adeverinta eliberata de facultate. ( cursuri zi ).
In privinta certificatului de nastere puteti solicita un duplicat al acestuia de la Serviciul de Stare civila.