avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensia alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensia alimentara

Buna seara am si eu o intrebare?
Parintii mei au fost casatoriti acum 20 de ani,ce au rezultat 2 copii.S-au despartit eu am ramas la mama si fratele meu la tata.Tata a luat si certificatul meu de nastere atunci.Intrebarea mea este??Kre a fost motivul pentru care a luat certificatul meu de nastere atata timp cat eu am ramas la mama si daca trebuia sa imi plateasca pensia alimentara tata???
Multumesc
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 13:28, 16 Iulie 2010
Bineinteles ca aveti sanse. Trebuie sa intentati actiune pt pensia alimentara.

Si pt certificat puteti obtine un duplicat de la Starea civila.
Pai mama spune k nu a fost nici un proces si k tata l-a luat pe fratele meu si certificatul meu si a plecat,iar tata spune k asa a hotarat legea !
Referitor la certificat cu iz penal care sunt procedurile??
Multumesc
Am doar o copie la certificat.Spuneti-mi va rog care sunt primi pasii ce trebuie facuti pentru pensia alimentara??
Multumesc
Deci,nu exista o hotarare judecatoreasca pentru incredintarea minorului.In fapt,nu exista dreptul dvs.pt.a-i cere tatalui pensie alimentara.Daca sunteti sigura ca tatal s-a folosit de certificatul dvs.pt.a-si rezolva anumite probleme,ar putea fi vorba de fapta penala.Dar...sunteti sigura ca vreti asta?
Daca parintii dvs. sunt doar despartiti in fapt si nu exista deci o hotarare de divort definitiva si irevocabila nu aveti dreptul la pensie.
Daca insa exista aceasta hotarare de divort puteti solicita instantei de judecata stabilirea unei pensii de intretinere in favoarea dvs. pensie ce va fi stabilita fie la venitul minim pe economie -asta in situatia in care tatal nu realizeaza venituri , fie in functie de venitul acestuia daca realizeaza venituri ( angajat cu forme legale).
Pensia se va stabili in primul caz in suma fixa , iar in cea de-a doua varianta in procent de 25 % din venitul realizat.
In cadrul actiunii va trebuie sa faceti dovada ca va aflati in continuarea studiilor cu adeverinta eliberata de facultate. ( cursuri zi ).
In privinta certificatului de nastere puteti solicita un duplicat al acestuia de la Serviciul de Stare civila.
Ultima modificare: Vineri, 16 Iulie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

Alte discuții în legătură

Certificat nastere, duplicat anndreeaandaa anndreeaandaa salut fiica mea are un copil dintr-o relatie sau despartit insa certificatul de nastere aramas la el nu vrea sa il dea am fost la politie insa ei au spus ca ... (vezi toată discuția)
Iesirea din tara a copilului minor xntcristina xntcristina Buna ziua ! Am o prietena care are o fetita de 17 ani . Problema este ca ea nu s-a mai casatorit nici o data cu tatal fetitei ,dar pt a-i demonstra acestuia ca ... (vezi toată discuția)
Concubinul a plecat cu certificatul de nastere al copilului. Eiliky Eiliky Sora mea a trait in concubinaj cu un barbat timp de mai mult ani, perioada in care au avut impreuna un copil, acum in varsta de trei ani. De curand sora mea ... (vezi toată discuția)