avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensia alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensia alimentara

Buna seara am si eu o intrebare?
Parintii mei au fost casatoriti acum 20 de ani,ce au rezultat 2 copii.S-au despartit eu am ramas la mama si fratele meu la tata.Tata a luat si certificatul meu de nastere atunci.Intrebarea mea este??Kre a fost motivul pentru care a luat certificatul meu de nastere atata timp cat eu am ramas la mama si daca trebuia sa imi plateasca pensia alimentara tata???
Multumesc
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 13:28, 16 Iulie 2010
In alta ordine de idei,va trebui sa dovediti fara echivoc ca tatal dvs.v-a sustras certificatul si s-a folosit de el.
@Alesya_D77

Recomandarea mea este sa va angajati un avocat pt actiunea in instanta pt solicitarea pensiei alimentare.

Cu o eventuala plangere penala pt "sustragerea" certificatului nu aveti nici o sansa, nu e nici un "iz penal", parintele poate detine documentele copilului minor. Intre timp sunteti majora, dar nici nu puteti demonstra ca i-ati cerut certificatul si nu vi l-a dat.

Mergeti la Starea civila si luati un duplicat, astfel cel original va deveni nul.

Succes cu actiunea!
Puteti solicita de la primaria unde v-ati nascut un duplicat de pe certificatul de nastere si astfel rezolvati problema. Tinand cont de faptul ca nu ne-ati spus in ce an s-au despartit parintii, am totusi o intrebare: daca tatal dv a plecat cu certificatul dv de nastere, cum de ati reusit sa va faceti buletinul? Intreb aceasta deoarece la politie, ca sa va faceti buletinul trebuie sa prezentati certificatul in original.
Cel dupa care mi-am facut buletinul este o copie legalizata nu e original.
Da...exista o hotarare judecatoreasca ei s-au despartit in anul 1988 atunci fiecare a primit cate un copil in grija dar nu sa mai tinut nici un fel de legaturi adica nu am fost ajutata cu nimik si nici cautata.Certificatul meu de nastere e la el de atunci.
Multumesc

Alte discuții în legătură

Certificat nastere, duplicat anndreeaandaa anndreeaandaa salut fiica mea are un copil dintr-o relatie sau despartit insa certificatul de nastere aramas la el nu vrea sa il dea am fost la politie insa ei au spus ca ... (vezi toată discuția)
Iesirea din tara a copilului minor xntcristina xntcristina Buna ziua ! Am o prietena care are o fetita de 17 ani . Problema este ca ea nu s-a mai casatorit nici o data cu tatal fetitei ,dar pt a-i demonstra acestuia ca ... (vezi toată discuția)
Concubinul a plecat cu certificatul de nastere al copilului. Eiliky Eiliky Sora mea a trait in concubinaj cu un barbat timp de mai mult ani, perioada in care au avut impreuna un copil, acum in varsta de trei ani. De curand sora mea ... (vezi toată discuția)