adriantot a scris:
Nu credeti ca unii dintre dictatorii cunoscuti, li se putea citi pe fata ura impotriva oamenilor si nu erau fotogenici?
Napoleon, Hitler, Stalin....?
Pe scurt: Nu, nu cred deloc asa ceva.
Ceva mai pe lung: Napoleon era un fel de playboy cu fata lui de tanar-imparat-roman-plin-de-intelepciune (fata asta, promulgarea Codului civil si ceva manevre in mass media l-au ajutat sa scape de toate acuzatiile de omor savarsit asupra catorva milioane de tineri); Stalin avea figura de bunic sfatos si sugubat si cunosc vreo cateva zeci de femei (am facut un fel de test cu ceva ani in urma :weg:) care-l gasesc pe tanarul Iosif Visarionovici Djugashvili "extremly sexy". Poate doar mos Adolf arata ciudat insa banuiesc ca era din cauza faptului ca relatia sa cu Angelika Maria (Geli pentru amici) Raubal mersese prost iar relatia cu Eva ... era ... ma rog, sa nu intram in amanunte.
Si mai pe lung (ori chiar pe lat):
NU EXISTA dictatura care sa se poata instaura fara aportul unei majoritati de cetateni care-si inchipuie ca "asa trebuie" "acesta este omul provindential" etc.
Vorbind despre
dictatura maselor comunistii rosteau adevarul. Oricat dorim sa dam vina exclusiv pe junele Bonaparte, tatuca Stalin ori mos Adolf ... let's face it! Dictatura este, macar initial,
adorata si instaurata de multimi (cine nu crede sa priveasca discursurile lui Adolf de pe youtube); dictatorul este, macar initial, "vocea poporului" "cel care le zice problemelor pe nume" "tribunul plebei", etc-ul etc-ului ...
Acum, daca am aflat cele de mai sus, haideti sa ne privim in oglinda si sa ne amagim la fel ca intelectualii germani in 1932 zicandu-ne: Chiar daca o sa castige alegerile, tot nu e "mare branza" de capul lui, sistemul il va aduce la normal pentru ca Europa inseamna democratie, drepturile omului, protectie sociala, etc. Apoi, urmeaza sa ne miram ca idiotii ca traiectoria politica a lui DD nu urmeaza curba asteptata ... pam-pam-papapa-pam ... viata e plina de suprize.