avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... transformarea postului din studii medii in studii ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

transformarea postului din studii medii in studii superioare bibliotecar I

Buna ziua, sunt bibliotecar I ,cu o vechime de 15 ani, incadrata cu studii medii, anul acesta am terminat facultatea, as dori sa stiu daca anul acesta mi se poate face aceasta transformare a postului pe studii superioare, deoarece la unitate mi sa spus ca nu se mai fac modificari salariale pana anul viitor, multumesc.
Cel mai recent răspuns: biblioteca.macin , utilizator 17:09, 30 August 2010
Eu zic ca din punc de vedere moral aveti dreptate, dar.....Pacat ca nu va dau sporurile.
cum s-a procedat pentru includerea sporurilor in salar, caci la noi inca nu au fost recunoscute (de ISJ) ,desi ele au fost castigate prin instanta.
Ma sfatuiti,va rog, cum sa procedez pentru a le obtine?
Va multumesc.
biblioteca.macin a scris:

In momentul in care esti avansat pe un post cu studii superioare,salariul brut este de 800 ron(cel putin asa mi s-a spus).

post cu studii superioare - post care cere studii superioare; e o conditie pentru a ocupa postul respectiv, dar nu inseamna ca orice persoana cu studii superioare ocupa un "post cu studii superioare"
Poti sa ai 3 facultati si sa fi femeie de serviciu. Postul de femeie de serviciu nu necesita studii superioare.
La fel cum nici cel de bibliotecar nu necesita.

Si nu vad dc va mirati ca o femeie de serviciu ia 600 si un blibliotecar 400. Remunaratia se face dupa munca( sau asa ar trebui sa se faca) nu dupa statutul locial.
Imi pare rau sa cred ca aveti o asa impresie despre noi.Dupa cum se vede nu prea ati trecut pe la biblioteca si nu va place lectura.Dar haideti sa va spun ceva: în biblioteci, există încă norme , norme de cititori, norme de volume citite ( aşa cum odinioară aveam norme la naşteri), şi neîmplinirea acestor norme conduce la suprimarea posturilor primele posturi desfiinţate au fost cele de bibliotecar - cine mai are nevoie astăzi de lectură?
Poate să pară ciudat că în secolul XXI, există încă la noi asemenea norme în biblioteci. De ce nu ar exista atunci norme pentru credincioşi şi rugăciuni?
Dar n-ar trebui să ne mire nimic într-o ţară în care cartea şi cultura (în general), sunt marginalizate, în care nu există niciun program guvernamental serios pentru promovarea cărţii şi a bibliotecilor , şi în care intelectualii sunt mai preocupaţi de evenimente politice decât de aceste lucruri.
Mai e nevoie de bibliotecari, se întrebă unii „mai inteligenţi” în condiţiile în care pe un singur CD-ROM pot fi stocate până la jumătate de milion de pagini de carte. S-a ajuns până acolo (fapt autentic), încât preşedinţi de consilii judeţene au cerut chiar desfiinţarea bibliotecilor publice judeţene considerând că nu mai sunt necesare dacă se pot citi cărţi pe internet. S-ar realiza astfel, exultă ei, importante economii. Ei nu ştiu că astăzi specialiştii sunt în unanimitate de acord că publicaţia în format pe hârtie este de neînlocuit în ciuda expansiunii documentelor electronice, şi că biblioteca viitorului este biblioteca hibridă cu publicaţii pe hârtie şi publicaţii eletronice.
Munca de bibliotecar! Adevărul e că oamenii nu ştiu şi nici nu-i interesează ce se ascunde în spatele acestei activităţi, de la selecţie si achiziţie până la aşezarea publicaţiilor în rafturi. Ei nu ştiu că pentru a ajunge la momentul în care cartea este oferită spre lectură, în bibliotecă, sau acasă, au loc o serie de operaţii complexe de natură intelectuală care presupun cultură şi pricepere profesională. Iar astăzi lucrurile au devenit tot mai complicate.Din experienta mea stiu că pentru a ajunge un bun bibliotecar ai nevoie de cel puţin de 7-8 ani. Introducerea informatizării în biblioteci, invazia bazelor de date documentare al căror număr este din ce în ce mai important în biblioteci sunt doar doua exemple în sprijinul ideii că e nevoie de bibliotecari şi care trebuie să fie bine pregătiţi profesional. Din mânuitori de cărţi ei au ajuns mânuitori de informaţii, ceea ce ne e deloc simplu.
Bibliotecarii, aceşti trudnici slujitori ai cărţii şi informaţiei şi dorim sa ni se acorde locul care li se cuvine într-o societate care totuşi se slujeşte încă de cărţi şi biblioteci. Aş dori, de asemenea, ca toţi cei care iubesc cartea şi biblioteca să vadă în bibliotecar un om cu ştiinţă de carte, în sensul propriu al termenului, care, în comparaţie cu oameni de alte profesii, deţine mai multe informaţii decât aceştia, informaţii de care societatea noastră are atâta nevoie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transformare post bibliotecar studii medii in studii superioare bibliotecar sanda1956 sanda1956 Poate fi transformat postul de bibliotecar studii medii in bibliotecar studii superioare (conf. Ord. 10/2008), daca studiile absolvite sunt de alta ... (vezi toată discuția)
Administratie publica locala. primarie de comuna. Birdean Birdean Sunt angajata contractual referent I la o primarie de comuna. Am absolvit Facultatea de Administratie Publica, Babes Bolyai din Cluj in acest an. Am o vechime ... (vezi toată discuția)
Administratie publica. angajat contractual Birdean Birdean Buna ziua. Sunt angajat contractual la o primarie de comuna, ca referent I, cu atributii de bibliotecar si tot ce tine de cultura in general. Dar nu sunt ... (vezi toată discuția)