avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda pentru radar in localitate fara panou de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda pentru radar in localitate fara panou de semnalizare

Buna ziua,
Am fost surprins de un echipaj de politie cu radar nou pe o portiune de drum proaspat asfaltata aflata intr-o localiatate, circuland cu viteza de 81 km/h, in spatele unei alte masini, oprindune pe amandoi. Am fost amendat si mi s-au retinut 4 puncte, neavand obectiuni. Revenind inapoi pe acelasi drum am constatat ca nu este nici un panou de indicare a localitati nici la intrarea nici la iesirea din localitate.
Intrebarea mea este daca mai pot contesta amenda primita?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: deric , utilizator 02:43, 3 August 2010
buna ziua,

de cand s-a asfaltat portiunea de drum Roznov - Girov, iar benzile de sens au fost largite, stimabilii domni politisti stau la "panda" in fiecare zi pentru a-si realiza target-ul.

inainte cand drumul era plin de gropi, nu vedeai tipenie de masina sau de organ de politie :)

eu cunosc foarte bine zona la care va referiti si, aveti dreptate, nu exista indicatoare care sa semnalizeze intrarea intr-o localitate
va sfatuiesc sa depuneti plangere impotriva PVC in termen de 15 zile de la comunicare sau luare la cunostinta, la judecatoria Piatra-Neamt.
Salut
Fara suparare cred ca amenda este legala :sorry: caci din cate imi aduc eu aminte nu am citit sau vazut localitate din Romania unde viteza sa fie admisa peste 50-60 km /h , deci daca ati vazut ca intrati in localitate . la ce va asteptati?
Dnule Sorin Cosma dupa cate observ cred ca dmv nu circulati destul de mult prin tara c a sa vedeti limitele de viteza va dau un exemplu in cateva judete din tara unde viteza in localitati este si de 70 -80 km/h semnalizata crespunzator dar ma abtin si va dau numai drumurile sprre ex DN2(E85),DN17(E 576),DN 1,DN13(E 60) SV,BN,CJ,MS ,SB
Scuze :sorry:
Dar totusi banuesc ca politia nu statea acolo in necunostinta de cauza
Conducatorii auto sunt obligati sa respecte semnificatia indicatoarelor rutiere. Dvs aveati obligatia de a respecta semnificatia ultimului indicator rutier care se refera la viteza de circulatie (restrictie de viteza sau iesire din localitate). neintalnind nici un indicator rutier privind intrarea intr-o localitate dvs puteati circula cu viteza cu care aveati voie sa circulati inainte.
Contestati procesul verbal de contraventie. Aveti sanse de castig.

:offtopic: Exista in judetul Brasov o localitate care avea (nu stiu daca in preyent mai are) doua indicatoare de sfarsit de localitate amplasate la distanta de aproximativ 1 km intre ele. Probabil in compensare cu localitatile care nu au niciun astfel de indicator.

Alte discuții în legătură

Limita de viteza pe niste sectoare de drum kir kir Buna ziua. Am o intrebare cu privire la codul rutier intr-o anumita situatie. Se da o localitate la intrarea in localitate pe panoul de anunta intrarea in ... (vezi toată discuția)
Limitare viteza sat cu case doar pe o parte a drumului Oxigen Oxigen Imi poate spune cineva care este normativul/legea romaneasca sau europeana care prevede ca semnul de intrare in sat(si limitarea la 50km/h aferenta) se pune ... (vezi toată discuția)