avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... enigma mostenirii..:)
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

enigma mostenirii..:)

sotia mea are un bunic vaduv de 30 de ani dar care incepand de la un an dupa moartea sotiei traiese in concubinaj. el ar vrea sa ii lase nepoatei lui ( sotiei mele ) mostenire imobilul.
care este cea mai buna solutie , vazand ca ii este teaama sa faca contract de v/c, iar dorinta lui este ca dupa moartea lui nimeni sa nu o dea afara pe concubina..
sau mai bine zis nepoata sa intr in posesia imobilului numai dupa trecerea in nefiinta a concubinei...
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 22:29, 30 Iulie 2010
@ andutescu merci!
in ceea ce privete contractul de intretinere sotia nu este de acord cu insusirea aceastei responsabilitati. Bunicul vrea sa ii lase imobilul, presupun , pentru "spalarea pacatelo", in sensul ca el nu a stiut niciodata ca are o nepoata..
a investit sentimente si economic in nepoatele concubinei, neglijand-o asstfel pe sotia mea..iar acum la batranete probabil se candeste ca undeva,, candva o sa trebuiasca sa dea socoteala...
Pai la nepoatele concubinei avea un interes: sa fie concubina fericita, dupa cum se vede are grija de ea. Sa fie sanatos.

De aceea am explicat ce este un contract de intretinere, ca sa va dati seama ce implica. Daca batranul se razgandeste, hop la instanta.

Dupa cum ati spus ii e frica sa faca contract de v-c.

Sa nu mai faca nimic. La decesul lui vin cei doi copii ( socrul si cel plecat) si eventual bunul va ajunge tot la sotia dvs., peste ani si ani...dar concubina zboara daca nu ii lasa macar abitatia...

:offtopic: Off with her head!
@ andutescu
cineva imi spunea ceva de existenta unei legi ( nu stiu cat este de adevarat ) care ar da dreptul concubinei in acest caz la mostenire daca aceasta ar putea dovedi ca relatia lor a durat de mai mult de 20 de ani...
sunt numai zvonuri sau exista cu adevarat o lege care reglementeaza situatii de acest gen?
E doar o legenda urbana...sau rurala:)
Nu e adevarat. Poate sa treaca si 100 de ani, nu dobandeste nici o calitate.

Doar daca se insoara cu ea.

Intre timp m-am mai gandit. Daca vrea sa faca testament in favoarea sotiei dvs., sa faca si se va vedea dupa aceea daca va fi atacat.
@ adutescu
mii de multumiri inca o data pentru profesionalism ... si bunavointa de a va condivide cunsostiintele cu niste nestiutori

Alte discuții în legătură

Testament sau act vanzare-cumparare Aleex123 Aleex123 Buna Seara, am o mica nelamurire, In seara aceasta bunica sotiei mele, mi-a spus ca doreste sa lase mosterine casa de la tara si pamantul, sotiei mele, Cum ... (vezi toată discuția)
Legat de o viitoare mostenire . incerc sa explic detaliat o anumita ... gratiela26 gratiela26 Legat de o viitoare mostenire . Incerc sa explic detaliat o anumita situatie : Bunicul dupa tata, acum in varsta si cu probleme de sanatate , traieste cu ... (vezi toată discuția)
Mostenire nepoata Pandrea Raul Viorel Pandrea Raul Viorel In urma cu multi ani,sotia mea,nasa si bunica ei,au incheiat la Notariat un Testament prin care ii lasa sotiei mele,casa impreuna cu terenul aferent,in ideea ... (vezi toată discuția)