avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 215 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... vanzare apartament cu sulta
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

vanzare apartament cu sulta

Buna ziua tuturor !
As dori si eu un ajutor va rog.
Am divortat in anul 2000 iar divortul s-a facut in lipsa pentru ca fosta sotie a plecat pur si simplu.
S-a facut si partajul tot in lipsa in urma caruia mi s—a atribuit apartamentul mie . Si de platit o sulta in valoare de 1500 de euro. Negasind-o pe fosta sotie nici in ziua de azi… nu am avut cum sa-I dau sulta. Acum insa as vrea sa vand apartamentul si ma lovesc de aceasta sulta. Am deschis deja actiune in instanta pentru radiere pentru ca nu se mai pune problema de a plati . Intrebarea mea este daca pot vinde apartamentul ?
Multumesc !
cumparatorul poate fi dat in judecata de fosta dvs sotie.
cumparatorul poate fi dat in judecata de fosta dvs sotie.


Nu e adevarat. In ce temei legal?
Sulta e prescrisa si dobanditorul nu e debitorul sultei, domnu'.
Va multumesc inca odata pt raspuunsuri
Tot acel cineva scria aici pe forum … ca sulta nu e o sarcina . Apoi va intreb si eu …unde e logica acestei legi ,daca tot nu e nici o problema de a vinde apartamentul ? Si daca cumparatorul va vinde la randul lui …si tot asa …? De ce trebuie sa mai imi apara sulta in CF ? Si mai ales daca … e ca si prescrisa. Si ce e si mai si … de ce imi trebuie actiune in instanta pentru a o radia. Ce legatura are apartamentul cu aceasta sulta pe care EU trebuia sa i-o platesc si mai ales acum cand e deja prescrisa . Daca cumva un incendiu sau o alta catastrofa imi rade apartamentul de pe fata pamantului … eu mai trebuie sa-I dau sulta sotiei ? o intrebare mai mult hazlie la o chestiune ilogica
Ultima modificare: Joi, 5 August 2010
ion panaite, utilizator
sulta este prescrisa.nu cred ca sunt probleme la vanzare.
in eventulitate consemnati sulta la CEC pe numele fostei sotii, asa cum prevede Codul de proc civ, si atunci puteti sa vindeti linistit.
carmenmur a scris:

sulta este prescrisa.nu cred ca sunt probleme la vanzare.
in eventulitate consemnati sulta la CEC pe numele fostei sotii, asa cum prevede Codul de proc civ, si atunci puteti sa vindeti linistit.

multumesc pt interventie. asta e si problema ca....nu se mai poate consemna undeva chiar daca as dori sa o platesc si acum , decat prin actiune in instanta. Am fost in audienta la sefa CFsector5 si mi-a aratat o lege prin care trebuie sa fac actiune in instanta iindiferent daca se achita sau se prescrie.

Alte discuții în legătură

Cadastru, intabulare, inscriere in cartea funciara si vanzare imobil obtinut prin sentinta judecatoreasca. Denisa-msg Denisa-msg Buna ziua, Detin un apartament care a fost dobandit printr-o sentina Civila in 1985 in urma divortului.In sentinta se specifica faptul ca imobilul imi revine ... (vezi toată discuția)
Unul dintre soți a decedat foarte curând după divorț și partaj. cum poate vinde apartamentul celălalt soț? gro013 gro013 Va rog sa-mi recomandati unde si cum trebuie facuta succesiunea in situatia urmatoare : sotul belgian, decedat in 2007, sotia româncă, au doi copii din ... (vezi toată discuția)
Ce riscuri sint daca cumpar un apartament de la o doamna divortata ? anonim anonim Vreau sa cumpar un apartament de la o doamna care a divortat cu 5 ani in urma. In urma partajului instanta i-a atribuit apartamentul doamnei respective iar ... (vezi toată discuția)