Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti daca in situatia mea divortul cerut de sotie va fi considerat un moft de catre judecator, sau nu. Faptele sunt urmatoarele: sunt casatorit de 4 ani si pe fondul plecarii mele intr-o delegatie de 3 luni in strainatate, sotia mea s-a apropiat foarte mult de un barbat. Atat de mult, incat de 3 saptamani locuieste cu el, deci a parasit domiciliul conjugal. Eu nu vreau divortul, chiar daca ea ma inseala in acest moment. Nu avem copii impreuna, ea facand de 3 ori avort. De fiecare data nu am fost de acord, dar am iertat-o. Motivul principal de divort pe care il invoca ea este nepotrivire de caracter (nu stiu sa o inteleg, sa fiu alaturi de ea, nu sunt prea dragastos). Este suficient acest motiv, pentru a-i fi acordat divortul? Mentionez ca nu am lovit-o niciodata, nu sunt violent nici in limbaj, ba chiar ma acuza ca sunt prea linistit, nu am privat-o de lucruri materiale, nu am inselat-o, nu am defecte fizice sau boli, cu alte cuvinte nu s-a intamplat nimic grav in relatia noastra si, in opinia mea, nu exista motive de divort. Ea, pe fondul lipsei mele de acasa, a cazut in mrejele altuia care o rasfata la maxim si o invata acum sa divorteze. Ce ma sfatuiti? Eu o iubesc cu adevarat si chiar daca am neglijat-o in ultima vreme, pot schimba lucrurile, pot fi mai afectuos si mai iubitor. Eu consider ca este doar o lectie din care trebuie amandoi sa invatam si consider foarte importanta casatoria, nu ca un moft la care poti sa renunti cand nu mai ai chef de el. Astept cu nerabdare sfaturile dvoastra.
Sunteti fara speranta. :(
Cu toate astea..va rog sa incercati sa a controlati limbajul si atitudinea. dar o sa va tin la curent in continuare (la 380V) e amenintare.
In rest..n-are niciun rost sa mai zic ceva..aceasta replica m-a lamurit de cat sunteti capabil intelectual.
Repet: va doresc o seara frumoasa:)
Salut! Ganditi-va ca acest mariaj nu va mai merge in veci atat timp cat ea nu mai nutreste nici-un sentiment pentru dumneavoastra. Ce rost are sa va amagiti atat timp cat ea deja iubeste un alt om. Divortati si refaceti-va viata. E clar ca langa aceasta femeie nu mai puteti sta. E doar o parere. O zi frumoasa!!
Stimata doamna avocat Simonette12, raspunsul dumneavoastra imi ofera o raza de speranta. Am citit art. 242, dar este nevoie ca ambele parti sa fie de acord cu suspendarea procesului, o premiza prea optimista, cred eu. Dar cum spuneti si dumneavoastra, sotia trebuie sa demonstreze ca relatiile familiale sunt grav si iremediabil vatamate. Cuvinte foarte grele, si zic eu, greu de gasit in situatia noastra. Si ma bazez si pe rolul judecatorului, de reconciliant si de aparator al familiei. Si sper ca o noua reamintire a indatoririlor sotilor (ca la casatorie), a drepturilor si obligatiilor, si o subliniere a realitatilor vietii, cu bune si mai putin bune, sa ne retrezeasca constiinta si sa ne apropie din nou. Viata e o lupta...
Daca sotia dvs. s-a mutat din domiciliul conjugal inseamna ca actiunea ei nu este un simplu moft, o aventura ci doreste sa se desparta de dvs. Incercarea dvs. de a o recuceri si a o determina sa se intoarca in domiciliul conjugal este deja hartuire.
Ma doare ca spuneti ca o hartuiesc... nu este cazul. Nu am urmarit-o ca sa-i aflu noua adresa, cu toate ca as fi putut. De ce excludeti posibilitatea ca se poate insela in actiunea ei? Gresesc ca o iubesc si ca o astept sa se intoarca? Gresesc cand cer mai mult timp? De ce sa ne precipitam cand trebuie sa luam o decizie asa importanta? Ce mai inseamna conceptul de familie, daca la prima incercare mai grea fugim de responsabilitati? Eu i-am promis ca nu mai plec de langa ea... nu uitati ca pe fondul plecarii mele s-a produs despartirea. A fost o experienta si pentru mine, am invatat mai multe despre ea si despre mine. Chiar nu mai merit o sansa?