avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1082 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mai este nevoie de succesiune ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mai este nevoie de succesiune ?

Buna ziua,

In actul de vanzare-cumparare prin care am dobandit apartamentul apare decat numele meu, dar se specifica faptul ca eram casatorita cu sotul meu (se specifica si numele lui, acum acesta a decedat).
De asemenea, la semnaturi nu apare decat semnatura mea si a celor care au vandut.
In aceste conditii (sotul meu a decedat), mai este nevoie sa se faca vreun act de succesiune sau este suficient numai certificatul de deces prin care dovedesc faptul ca acesta a decedat.
Fiica mea, necasatorita, are drepturi asupra apartamentului ?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 14:50, 19 August 2010
Ce inseamna ca trebuie sa dezbat succesiunea ?
Mai trebuie sa merg la notar in cele 6 luni cat am la dispozitie?
Ma gandeam sa nu mai cheltuiesc bani.
Cum pot rezolva totul cu bani cat mai putini si totul sa fie cat mai legal ?
puteti sa mergeti la notar pt succesiune si dupa expirarea celor sase luni de la decesul sotului. dezbaterea succesiunii inseamna intocmirea unui certificat de mostenitor in care sa se treaca in proprietatea dvs procentul din cota mostenita in urma sotului si fiicei dvs procentul din cota mostenita de pe urma tatalui sau.
Sa inteleg ca nu pot vinde apartamentul (intentionez sa cumpar o garsoniera, la 2 camere nu-mi permit sa mai platesc intretinerea) fara a avea acel certificat de mostenitor facut (succesiunea) ?
Ultima modificare: Duminică, 8 August 2010
kyky_micky, utilizator
nu puteti
da, d-na nu puteti sa vindeti casa fara succesiunea dezbatuta.

Alte discuții în legătură

Este posibila vanzare unui imobil fara dezbaterea mostenirii? diana87 diana87 buna ziua! am si eu o nelamurire in legatura cu vanzarea unui apartament care este pe numele parintilor, iar unul dintre ei este decedat de 3 ani si nu am ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire giovi_mik giovi_mik buna ziua.in legatura cu dezbaterea de mostenire:acum o luna si jumatate mi-a decedat tatal,nu am fct dezbaterea;la doua saptamani dupa decesul tatalui,a ... (vezi toată discuția)
Probleme de mostenire leusan leusan Tatal meu a decedat.Are un certificat de mostenitor dupa tatal lor(bunicul) impreuna cu fratii sai , si mama sa pe cote parti ,fara a fi iesiti din ... (vezi toată discuția)