avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se poate construi pe proprietatea altcuiva cu acordul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se poate construi pe proprietatea altcuiva cu acordul sau?

Buna ziua!
Am o parcela de teren pe numele meu si doresc sa le construiesc socrilor o locuinta. Normal dupa bunul mers al lucrurilor ar trebui sa fac vanzare-cumparare si pe teren acuma, iar apoi sa obtin AC pe numele lor. Exista o varianta mai ieftina (chiar prin judecatorie) de a trece terenul pe numele lor sau sa fac o donatie?(sotia este singurul lor copil-deci nu o sa fie atacabila donatia niciodata). Actul de v-c este cam scump si o sa am destule cheltuieli(acuma trag utilitatiile, +proiectul de proiectare, AC, etc). Ei o sa imi dea in schimb un apartament cand casa va fi gata pe care eu o sa il vand. Daca construiesc pe numele meu va trebui sa fac v-c care va costa enorm (la o casa noua de circa 250 mp). Ma gandeam dc exista posibilitatea sa fac o procura pe numele lor prin care sa ii dau voie sa construiasca (Autorizatie de constructie) pe parcela mea, iar cand casa va fi gata, inainte de intabulare sa vand terenul (casa fiind deja a lor)?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: bugsy_io , utilizator 12:17, 18 Martie 2011
Am discutat si la primarie dar si la cartea funciara. De la cartea funciara mi s-a spus sa cer CU si AC pe numele meu, apoi sa fac acel contract de superficie pt socrii. Problema este ca nu cumva sa nu se poata intocmi intabularea pe numele socrilor si sa ajung sa fac o vanzare-cumparare a casei ce m-ar ajunge la foarte multi bani.
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare pe baza actului de donatie cristinaada cristinaada Buna ziua, sotul meu a primit prin act de donatie, in timpul casatoriei, de la mama lui un teren si autorizatia de construire emisa pentru construirea unei ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate fara act de vanzare-cumparare Elena-Valentina Matei Elena-Valentina Matei Buna ziua, Tatal meu detine un teren pe care vreau sa imi construiesc o casa. Detine cadastru si intabulare pentru acesta. Cum insa este in proces pentru o ... (vezi toată discuția)
Constructie in curte cu parintii mona rogoz mona rogoz buna ziua va rog sa mi dati un sfat Locuim intro casa cu parinti nostri Am dori sa construim o casa in curte cu dinsi dar nu stiu cum sa procedam ca la o ... (vezi toată discuția)