avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 243 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... buna ziua
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

buna ziua

presupunem ca am fost victima unui viol..sunt majora...am depus plangere...inculpatul a fost retinut pt 29 de zile..nu sunt singurul cap de acuzare...pot retrage plangerea ? multumesc .
Cel mai recent răspuns: utilizator900 , utilizator 19:16, 15 August 2010
Stimati colegi,este cumva inserat in actualul text al art.197 cp faptul ca in cazul alin.1 poate interveni inlaturarea raspunderii penale a faptuitorului prin impacarea partilor sau retragerea plangerii partii vatamate?Sa nu confundam faptul ca in cazul alin.1 este necesara plangerea prealabila cu posibilitatea producerii de efecte juridice in cazul retragerii plangerii.Astfel,va rog sa observati ca in cazul art.184 cp de ex.-vatamarea corporala din culpa-alin.4....pt.faptele prevazute de art.1 si 3 ....,impacarea partilor inlatura caracterul penal al faptei...deci legea prevede in mod expres aceasta posibilitate,pe cand in cazul art.197 nu.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 August 2010
andymaurul, utilizator
cui ar trebui sa ma adresez pt a retrage plangerea ? :| agentii carora am dat declaratia nu vor sa ma ajute
Depuneti precizari scrise in care aratati ca nu aveti pretentii in legatura cu raspunderea penala si civila a inculpatului.
va puteti retrage plangerea. insa credeti ca e bine ce faceti?
daca retrag..voi fi chemat la proces sau voi mai fi contactat ?

Alte discuții în legătură

Infracþiunea de viol ! alexsisco alexsisco Buna seara , cine imi poate spune care este raportul dintre infracţiunea de viol şi act sexual cu un minor ? (vezi toată discuția)
Viol - agravanta, impacarea partilor ela76 ela76 Cineva m-a informat ca, in cazul violului, impacarea partilor inlatura raspunderea penala. Dupa cate am vazut eu, doar retragerea plangerii prealabile in cazul ... (vezi toată discuția)
Corupere de minori iulian11 iulian11 buna la toti. am si eu o intrebare daca nu va suparati. care e diferenta dintre act sexual cu minor si viol minor? adik ma refer la faptul dak persoana ... (vezi toată discuția)