avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Abuz sau asa este legea?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Abuz sau asa este legea?

Sotul meu are restante la o banca,nu a mai platit ratele de cateva luni. Acum cateva zile,a vrut sa-si scoata salariul de pe card si a constatat ca are sold 0. A mers la ghiseul bancii sa vada ce s-a intamplat. A fost informat ca banii au fost virati in contul lui, dar si scosi in aceiasi zi, si virati catre ratele lui restante . A avut voie banca sa procedeze asa? Bun , am inteles,trebuie sa recupereze restantele,(nimic de zis pana aici) , aveau nr lui de telefon in baza de date din aprilie 2010,nu l-au sunat niciodata...!Cine a imputernicit banca sa-i ia tot venitul,mai ales ca era salariu, nu alte venituri ... ? Din putinele mele cunostinte,stiu ca trebuie sa anunte angajatorul, ca se face oprire pe salariu, si nu 100% din salariu... Acum acest om, ce face o luna de zile,pana la urmatorul salariu...,moare de foame???
Este bine cum a procedat banca?
Cel mai recent răspuns: Andra Denise Dinca , Avocat 21:57, 22 August 2010
In momentul cand a semnat un contract pe o anume suma fixa si dupa 1an si ceva, suma aceea fixa a crescut .... tot banca are dreptate.nu-i asa ? Ce sa mai vorbim... asta este Romania. Sau cum sa mai explic faptul ca operatorul de la ghiseul bancii, a spus: " acum se merge pe principiul care ajunge primul.... la bani"... daca ajungea sotul meu inaintea bancii nu erau probleme de genul asta, asa cum banca a ajuns prima, a luat tot ce a gasit pe acel cont !!! Avem extrasul de cont , acolo se vede clar ca mereu s-au luat bani din contul de salariu... fara sa anunte, fara o somatie, fara un telefon, fara nimic...!Si cum am mai spus, nici un ordin judecatoresc sau altceva,sau altcineva nu poate indreptati banca sa ia tot venitul unui salariat.!!!
Chiar exista vreo lege( aparuta acum vreo 2-3 luni) care sa dea dreptul bancii sa opresca tot venitul unui angajat,avand in vedere ca are restante la banca?
nu au dreptul sa faca asa ceva, dar o fac. pana se trezeste omul, banii sunt la ei. daca nu luati masuri, luna viitoare patiti la fel
Asa este. ! Sotul meu a fost sfatuit sa contecteze un avocat si sa-i dea in judecata pentru abuz . Eu cred ca este inuman sa procedeze asa.Cum sa ia tot venitul ?Ce face acel om o luna pana la urmatorul salariu?Moare de foame?! Chiar si cand faci un contract , se ia in calcul ce salariu ai, daca ai familie,daca ai copil in intretinere, etc... si atunci se stabileste o rata, nu ? Acum, ce au facut au stabilit singuri o rata, de 100% din venit?!
Contul in care sotul primeste salariul este acelasi cu contul unde treb sa vireze rata lunara?
Eu banuiesc ca este vorba despre existenta in contractul de credit a unei clauze prin care sotul dvs. a autorizat banca sa debiteze automat conturile sale in lei/valuta deschise la banca cu sumele datorate conform contractului de credit.
Acesta poate fi motivul pentru care banii au disparut atat de repede...
Ultima modificare: Joi, 19 August 2010
Irene71, utilizator

Alte discuții în legătură

Restanta banca ContSters240478 ContSters240478 salut, am urmatoarea problema : sunt restant la banca cu neplata a creditului pe 2 luni. Ieri mi s-a virat bani de salariu in cont. cardul de credit si ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu fara incuviintarea executarii silite - abuz banca davidescucostel davidescucostel Buna ziua Problema mea este urmatoarea : - in urma cu 4 ani am facut un imprumut de nevoi personale la banca . Am achitat o buna perioada ratele , dar ... (vezi toată discuția)
Probleme cu executorul judecatoresc radu1973 radu1973 buna ziua,am avut un credit neplatit la timp ,am primit de la un birou de executare o instiintare ca am un credit neachitat in valoare de 3800 lei si trebuie ... (vezi toată discuția)