avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 246 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Abuz sau asa este legea?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Abuz sau asa este legea?

Sotul meu are restante la o banca,nu a mai platit ratele de cateva luni. Acum cateva zile,a vrut sa-si scoata salariul de pe card si a constatat ca are sold 0. A mers la ghiseul bancii sa vada ce s-a intamplat. A fost informat ca banii au fost virati in contul lui, dar si scosi in aceiasi zi, si virati catre ratele lui restante . A avut voie banca sa procedeze asa? Bun , am inteles,trebuie sa recupereze restantele,(nimic de zis pana aici) , aveau nr lui de telefon in baza de date din aprilie 2010,nu l-au sunat niciodata...!Cine a imputernicit banca sa-i ia tot venitul,mai ales ca era salariu, nu alte venituri ... ? Din putinele mele cunostinte,stiu ca trebuie sa anunte angajatorul, ca se face oprire pe salariu, si nu 100% din salariu... Acum acest om, ce face o luna de zile,pana la urmatorul salariu...,moare de foame???
Este bine cum a procedat banca?
Cel mai recent răspuns: Andra Denise Dinca , Avocat 21:57, 22 August 2010
Contul de salariu nu este acelasi cu contul de credit.Ne-am uitat pe contract dar nu prea ne-am dat seama de ce este scris acolo, acei termeni ne depasesc... !!!Dar vom vorbi cu cineva autorizat , un avocat sa studieze contractul , ... si apoi sa vedem ce avem de facut!!!
Cheia problemei se afla in continutul prevederilor contractului de credit, deoarece banca isi rezerva dreptul de a debita contul. Aceasta clauza ar trebui sa o gasiti la capitolul privind drepturile bancii. In caz ca gasiti o astfel de clauza, ar trebui sa se mai prevada ca aceasta operatiune se face doar in urma unei notificari prealabile.
In caz de abuz va puteti duce la OPC, dar o masura mai rapida ar fi schimbarea contului de salarii la o alta banca...daca acest lucru este posibil. In plus, ar trebui sa cereti in scris bancii sa va dea explicatii scrise cu privire la aceasta situatie.
Succes!

Adrian Albu SCA MOROIANU, ALBU & IORDANESCU
Ne-am tot uitat noi in contract dar nu am vazut nimic deosebit, in semnsul ca noi nu stim toti termenii,nu le stim intelesul...,din pacate.Oricum,nu stiu nici daca OUG50/2010 ,da voie bancii sa procedeze asa.Trebuie sa aratam unui avocat contractul "sa ne traduca" .,sa intelegem si noi cei termeni.Normal ca vom cere si bancii o explicatie.Sotul meu nu a fost anuntat in niciun fel de faptul ca o sa se intample asta... !!!
Trebuie sa faceti contestatie la executare in termen de 15 zile pentru a reglementa situatia. Intr-adevar termenii din cadrul contractului de credit nu ii puteti intelege, intrucat nu aveti pregatire juridica. Luati legatura cu un avocat pentru a rezolva problema.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restanta banca ContSters240478 ContSters240478 salut, am urmatoarea problema : sunt restant la banca cu neplata a creditului pe 2 luni. Ieri mi s-a virat bani de salariu in cont. cardul de credit si ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu fara incuviintarea executarii silite - abuz banca davidescucostel davidescucostel Buna ziua Problema mea este urmatoarea : - in urma cu 4 ani am facut un imprumut de nevoi personale la banca . Am achitat o buna perioada ratele , dar ... (vezi toată discuția)
Probleme cu executorul judecatoresc radu1973 radu1973 buna ziua,am avut un credit neplatit la timp ,am primit de la un birou de executare o instiintare ca am un credit neachitat in valoare de 3800 lei si trebuie ... (vezi toată discuția)