ca reprezentant legal, mama a unui minor din afara casatoriei, am nevoie de incuviintarea autoritatii tutelare pt acte de dispozitie pt averea mostenita de la tatal minorului, azi, tatal decedat?
reprezentant legal al copilului = parintele sau persoana desemnata sa exercite drepturile si sa indeplineasca obligatiile parintesti fata de copil.
Copilul e pus sub tutela atunci cand e lipsit de ingrijirea ambilor parinti (sunt morti, necunoscuti, disparuti, pusi sub interdictie ...).
Cred ca ar fi preferabil sa ne spuneti care este de fapt problema dvs.
O actiune de iesire din indiviziune? Promovati-o! Dar daca sunteti coindivizar alaturi de copil e nevoie de numirea unui curator (conflict de interese intre reprezentant si reprezentat). Nu s-ar imparti cu dvs. ce-ar fi de impartit, ci cu alte persoane? Atunci nu e nevoie de curator, dar ar fi nevoie de autorizare daca ati face acte procesuale de dispozitie: renuntarea, achiesare, tranzactie.
Alt soi de actiune? Povestiti-ne! Altmiteri stam pe-aci si ne dam de-aiurea cu presupusul ...
sincer:D
vreau sa dezbat succesiunea in instanta, apoi sa vand..un ap..din mai multe ce revin in cota..
problema e..aceeasi..actiunea - act de dispozitie/vanzarea act de dispozitie..
raportul juridic dinte parinte si autoritatea tutelara, atata vreme cat nu am interese contrare cu minorul...ca altfel, inteleg etc
:)
de ce sa dezbateti in instanta pt ca dvs nu-l mosteniti pe tatal copilului fiind concubina.si la notar puteti dezbate succesiunea si imparti bunurile dar exact cum spune colega-ne dati cu lingurita informatii.avea sotie,copii cu aceasta ?
mda..:)
nu ne intelegem cu privire la bunuri..
sotia supravietuitoare si copilul din casatorie nu ne vor...
cea mai avansata discutie e ca ...ei accepta sa ...mosteneasca copilul meu ceva..
insa intreit evaluat :(
sotia va mosteni 1/4 din bunurile sotului iar copii-din casatorie si din afara ei-3/4.insa daca bunurile au fost obtinute in timpul casatoriei cotele de mai sus se aplica la 1/2 din bunuri pt ca restul de 1/2 este deja cota sotiei proprie din bunurile comune .
Tutela
misskvl
In cazul in care un minor de 12 ani a dobandit prin mostenire de la parintii sai decedati, printre altele, si o masina, iar tutorele sau a vandut respectiva ... (vezi toată discuția)